Sabtu, 26 Januari 2013

Orang Muda Berpadu Anti Korupsi kutuk @tantawi100

OMBAK mengecam dan mengutuk keras kenyataan Nasruddin Hassan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat krn melebelkan usaha Rombongan Perdana Menteri ke Gaza sebagai "Hipokrik tahap durjana".

Ini merupakan kenyataan bodoh dari seorang pemuda dan juga kenyataan yang paling laknat pernah keluar dari seorang ketua yang mengetuai 1 sayap dalam parti yg pernah saya temui.

Saya tertanya tanya, apakah yang ada dalam pemikiran pencacai ini sehingga sanggup mencaci maki dengan cacian yang amat dasyat kepada seorang muslim yang pergi membantu umat Rasulullah SAW dalam kesusahan dan pergolakan yang sudah menjangkau 65 tahun di Gaza.

Adakah salah bila ada usaha untuk membantu masyarakat ini dan pimpinan ini di caci kerana usahanya?

Ini sudah jauh tersasar dari beberapa hadis Rasulillah SAW yang jelas mengharamkan pemimpin itu dicerca dan  dimaki kerana membantu umat islam lain yg berada dlm tekanan dan kesusahan.

Golongan ini di sebut oleh Nabi junjungan kita merupakan golongan yg tersasar dan keluar darr jalan Allah.

Saya cukup hairan bila ia membabitkan usaha dari Perdana Menteri yang seharusnya di lihat dari sudut positif krn mewakili hasrat rakyat malaysia itu terus terusan di politikkan dan lebih buruk ia di jadikan bahan cacian.

Nasarudin merupakan lambang seorg pemimpin muda yg paling bodoh,sombong,laknat dan buta kebenaran yang pernah di lahirkan oleh parti PAS untuk berdepan dengan kebijaksanaan dan keberanian yang ada pada Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak.

Saya mendesak anak Hassan ini menarik balik cacian yang di buat kepada Perdana Menteri kerana rakyat keseluruhannya amat tidak senang dengan kenyataan bodoh beliau.

Saya cukup percaya kenyataan beliau hanya kerana dengki dan iri hati kepada usaha2 baiK Perdana Menteri dan ini akan menyebabkan rakyat membuka mata melihat kewibawaan seorang pemimpin Islam sebenar tanpa menggadai agama untuk kepentingan politik seperti mana yang beliau lakukan walau terpaksa menggadai kalimah Allah kpd bkn muslim hanya krn tunduk kepada golongan kafir harbi dan kerana nafsu kuasa untuk ke Putrajaya.

Wan Khairul Ihsan - presiden OMBAK

Seperti yang di hantar melalui email oleh beliau kepada Sangkakala.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: