Isnin, 15 Julai 2013

#KualaBesut ANTARA DUA CALON !!! YANG MANA LEBIH CERIA ???

Kalau dilihat kepada dua wajah calon di bawah..calon Barisan Nasional lebih ceria berbanding dengan calon PAS yang agak sugul sepeeri tidak terurus.


Sangkakala malam tadi sempat ke ceramah PAS yang diadakan..tapi dari apa ulyang Sangkakala lihat..tidak ramai yang datang ke ceramah tersebut..hanya beberapa orang sahaja yang hadir. 

Yang datang pulak tu Ahli Parlimen Kota Bharu dan juga Ahli Parlimen Bandar yang berdegar degar memberikan ceramah.

Ahli Parlimen Kota Bharu kata rumah calon barisan Nasional tiada di Kuala Besut dan beliau hanya mempunyai rumah di Putrajaya..punya la bodoh kenyataan..tak nampakbke atau saja buat tak nampakbyang ibu dan bapa calon Barisan Nasional ada di Kuala Besut? 

Beliau hanya bekerja di Putrajaya dan apabila dicalonkan sebagai calon Barisan Nasional..beliau harus atau wajib melepaskan jawatan beliau dalam jabatan..lagi satu beliau baru memulakan tugas di Putrajaya sejak 3 bulan lalu. 

Dan satu lagi..Ahli Parlimen Kota Bharu mengatakan bahawa calon PAS tidak mengeluarkan kenyataan bahawa beliau akan menggajikan orang lain bagi menjalankan kerja kerja sebagai wakil rakyat..apa ni? Takkan nak jadi munafik pula dengan menidakkan benda yang betul.

Ahli Parlimen Kota Bharu juga mengatakan bahawa calon PAS hanya keluar untuk bekerja di Kota Bharu pada sebelah pagi dan balik pada sebelah petang dan selepas itu akan berada di Kuala Besut sehingga keesokkan harinya..betul ke begitu? Bukankah beliau sendiri yang berkata bahawa beliau akan terus berniaga dan elaun ADUN yang dibayar akan diberikan kepada pegawai yang akan menguruskan masalah rakyat?

Lagi satu..calon PAS juga berkata dalam Malaysiakini yang mana beliau mengatakan dalam dua hari kempen beliau amat letih hingga tidak mahu ditemuduga..agaknya itu yang akan berlaku jika beliau menjadi ADUN. .tidak mahu ditemui oleh rakyat sebab letih menguruskan syarikat pembalakan yang dikatakan kepunyaan beliau.

Kalau Che Long ni dipilih..rasanya lagi susah nak jumpa kalau dah beliau sibuk menguruskan syarikat syarikat milik beliau yang ada..maklumlah orang kaki berniaga..setinggi mana pun jawatan tetap akan berniaga..dan apa yang pasti..dengan jawatan itu juga beliau akan berniaga.