Selasa, 16 Julai 2013

ISTERI NIK AZIZ TAK TUTUP AURAT ??? NIK AZIZ TAK TEGUR KE ???


Sangkakala terjumpa gambar ni didalam laman facebook dan pemilik akaun tersebut mengatakan bahawa gambar ini adalah gambar sewaktu Nik Aziz berkahwin..tapi betul ke? Bukan ke Nik Aziz sudah menjadi ulama semasa di zaman remaja lagi?

Kalau nak diikutkan susuk tubuh dan rupa memang ada mirip mirip Nik Aziz dan Sangkakala ada juga bertanya kepada beberapa kawan sebelum Sangkakala masukkan gambar ini didalam blog dan rata rata rakan Sangkakala juga mengatakan bahawa itu adalah gambar Nik Aziz di zaman mudanya.

Tapi itu bukanlah menjadi persoalan..apa yang bermain di benak Sangkakala ialah..gambar tersebut dimiliki oleh Nik Aziz sedangkan Nik Aziz kuat mengatakan bahawa tidak menutup aurat adalah tidak islam tapi dalam gambar tu Sangkakala lihat isteri Nik Aziz juga tidak bertudung.

Apakah dizaman muda Nik Aziz ianya tidak perlu digunakan atau Nik Aziz begitu maksum sehingga keluarga beliau tidak perlu menutup aurat mereka dan jika mereka tidak berbuat begitu (menutup aurat) maka dosa mereka akan terhapus hanya dengan keampunan Nik Aziz?