Rabu, 28 Ogos 2013

AKHIRNYA DAP MENGAKU TERLIBAT DALAM KEJADIAN 13 MEI

Filem Tanda Putera yang akan ditanyangkan buat pertama kalinya di pawagan tidak lama lagi telah membuatkan DAP khususnya Lim Guan Eng mengelabah beruk.

Mana tidaknya, semua kejadian semasa insiden berdarah 13 Mei diselitkan dalam filem patriotik tersebut.

Kalau DAP tidak merasakan mereka terlibat sama dalam insiden berdarah itu, takkan Guan Eng haramkan filem tersebut masuk kedalam panggung di Negeri Pulau Pinang? Kelantan dan Selangor tidak pula menghalang filem tersebut ditayangkan.

Ini sudah jelas membuktikan DAP amat risau jika apa yang dilakukan oleh mereka dalam tahun 1969 itu terdedah kepada umum dan sudah pasti rakyat akan mengetahui siapa DAP yang sebenarnya.

Apa yang Sangkakala nampak, Guan Eng kini cuba untuk menutup kesilapan yang dilancarkan oleh bapa beliau, Lim Kit Siang yang dikatakan sebagai pencetus dalam kejadian tersebut.

Untuk mengetahui kisah sebenar kejadian bersejarah yang berlaku dalam tahun 1969 tu, ayuh ramai ramai kita ke panggung untuk memberikan sokongan serta melihat sendiri kejadian sedih yang di api apikan oleh DAP semasa itu.Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: