Isnin, 3 Mac 2014

POLITIK | APABILA USTAZ MULA BERKATA TENTANG POLITIK !!! NAMPAK KEBODOHANNYA

Sangkakala nak ulas sikit apa yang dikatakan oleh Ustaz Azhar Idrus atau lebih dikenali dengan nama ustaz Youtube ni.

Dulu kata kalau nak kawin lebih dari satu kena pilih janda, lepas tu dia pulak sedap membalun anak dara, cakap tak serupa bikin.


Ni sekarang pulak dah mula bercakap pasal BR1M kononnya tak setimpal dengan apa yang kerajaan dapat dan apa yang kerajaan beri kepada rakyat.

Apa ke bangang sangat Ustaz sekor ni, kalau dah semua nak diberi sama rata maka apa lagi yang tinggal pada kerajaan untuk kemajuan negera?

Jangan le nampakkan sangat kebodohan tu Ustaz, buat kena gelak je nanti.

Si Azhar Idrus ni kata lagi, rakyat banyak membayar cukai, seperti contoh cukai pendapatan, cukai jalan dan pelbagai cukai lagi.

Nak tanya sikit, cukai jalan tu ingat kerajaan simpan ke? Yang buat jalan untuk ustaz lalu pakai Ferrari hari hari tu pakai duit mana?

Ustaz pula yang mengenakan bayaran ribuan ringgit ada bersedekah pada orang miskin atau dikembalikan kepada mereka yang menderma pada ustaz dalam setiap ceramah tak?

Haram takde kan? Sebab apa? Sebab tamak atau sebab nak survive bini bini yang ada?

Kerajaan dah bagi tu patutnya ustaz suruh orang ramai bersyukur bukan dengan mengatakan tak cukup dan sebagainya.

Lain le kalau macam ustaz sekali ceramahnya beribu masuk poket, kalau rakyat Malaysia ni cuma ada 10k orang mungkin le banyak atau lebih dari tu kerajaan bagi tapi sekarang ni berjuta orang yang dapat dan berbillion duit keluar untuk diagihkan kepada mereka.

Ustaz mana tau sebab ustaz bukan belajar ekonomi, pengajian agama tu pun tak au datang dari mana atau dapat dari mana, tiba tiba dah mengajar agama.

Tak kisah le yang tu, tapi apa yang pentng Sangkakala nak bagi tau, kenyataan ustaz tu memang Sangkalala kata kenyataan paling bodoh pernah keluar dari mulut seaeorang tambahan lagi bergelar ustaz.Tiada ulasan: