Isnin, 12 Mac 2012

TERNYATA PAS BERTINDAK KEJAM

PAS hari ini memperlihatkan betapa kejamnya mereka keatas mangsa-mangsa banjir di kampung Lembah Jaya Utara Ampang apabila sebahagian dari mangsa yang masih lagi ditempatkan di Surau Al-Insaniah Lembah Jaya Utara di minta untuk mengosongkan premis ibadat berkenaan pada hari esok.

Mengikut kata penyelaras PAS DUN Lembah Jaya hari ini, kesemua mangsa diminta untuk mengosongkan surau berkenaan meskipun kesemua yang masih tinggal disitu mengalami masalah apabila kediaman mereka rosak teruk dan masih menunggu bantuan dari kerajaan negeri yang berjanji untuk memberi bantuan tersebut.

Menurut mangsa yang di Sangkakala temui tadi, kerajaan Pakatan Rakyat Selangor berjanji untuk memberi bantuan tetapi hingga kini tiada sebarang bentuk bantuan yang tiba, "kami disini hanya menerima bantuan dari UMNO bahagian Ampang dan janji yang ditabur oleh kerajaan negeri tidak sampai, malah kami dihalau dari surau tempat kami menumpang teduh untuk sementara, ini agaknya kerajaan kebajikan yang di canang oleh PAS Ampang agaknya" kata beliau.

Dalam pada itu seorang penduduk pula berkata "sekiranya kerajaan Selangor sudah tidak mampu untuk meneruskan bantuan lebih baik serahkan surau tersebut kepada UMNO dan jangan hanya pandai untuk mengatur tentang islam sedangkan mereka tidak tahu apa itu islam yang sebenarnya.

Dalam pada itu, hari ini Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO/BN negeri Selangor Datuk Seri Noh Omar hari ini menghantar bantuan berupa gas memasak serta dapur untuk diagih-agihkan kepada mangsa yang terlibat. selain dari itu juga beliau (Noh Omar) turut menghantar makanan dan telah di hantar rumah ke rumah oleh sukarelawan belia serta BN.

Apa nak jadi dengan PAS, sampai sanggup untuk menghalau mangsa-mangsa yang didalam musibah serta masalah. Inikah kepimpinan yang di agung-agungkan oleh pengikut-pengikut PAS selama ini.

Tiada ulasan: