Ahad, 11 Mac 2012

RAFIZI MENDAPAT KEMALUANSetelah mendapat kemaluan yang amat besar, Rafizi Ramli yang juga Pengarah Strategi KEADILAN kini bertukar arah pula dengan meminta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengemukakan atau menjawab lapan pertanyaan beliau berkaitan denga majlis pertunangan anak Perdana Menteri.

Belum pernah dibuat manusia untuk menceritakan berapa banyak belanja yang dikeluarkan untuk majlis pertunangan seperti yang di minta oleh Rafizi ni.

Jika dilihat pula dari sudut yang lain, kenapa Rafizi tidak bertanya kepada Nik Aziz berapa belanja pertunangan anak tuan guru itu dan dari mana sumber kewangan diperolehi, adakah ianya juga diperolehi dari sumber zakat atau hadiah seperti yang diperkatakan oleh Nik Aziz semasa menerima pakej melakukan umrah sikit masa dulu.

Rasanya ramai lagi dikalangan pemimpin pembangkang yang mengadakan majlis yang serupa tetapi kenapa tidak dibuat pertanyaan. Adakah ini strategi bodoh seorang Pengarah dalam parti?

Tapi dari  apa yang Sangkakala lihat dan perhatikan, beliau sedang cuba untuk memutarbelitkan cerita supaya orang tidak mentertawakan beliau apa bila Pejabat Perdana Menteri sendiri telah mengeluarkan menyataan berhubung dengan isu tersebut.

Bagi Sangkakala pula, apabila melihat kepada dokumen yang ditunjukkan oleh beliau semasa sidang akhbar, Sangkakala sedikit ketawa dan berfikir tidak adakah orang lain yang boleh dilantik oleh PKR selain dari orang gila ni.

Manakan tidak Sangkakala berkata begitu jika seluruh rakyat Malaysia juga merasakan itu adalah surat palsu yang boleh dibuat oleh mana-mana orang PKR yang mungkin ada sedikit kemahiran menggunakan komputer, kerana apa? Ini kerana semua dokumen kerajaan adalah rahsia dan sekiranya Datuk Seri Najib menggunakan wang rakyat sudah pastilah dokumen itu akan dimusnahkan, tapi ianya boleh sampai ke tangan Rafizi yang ternyata kurang seinci akalnya.

Jadi Sangkakala nasihatkan Rafizi supaya jangan ingat rakyat Malaysia ini boleh ditipu atau dipermainkan, makcik-makcik dan pakcik-pakcik di kampung pun sekarang dah pandai guna facebook dan sebagainya.

Jika cara ini untuk menghentam kepimpinan Datuk Seri Najib, Sangkakala rasa lupakan saja wahai Pengarah strategi yang takde strategi untuk mengelirukan pemikiran rakyat.


psssttt..agaknya rafizi syok kat anak pm yang bertunang tu kot, pasal tu yang marah sangat tu.

Tiada ulasan: