Rabu, 14 Mac 2012

KENYATAAN TERAS TIDAK BERASAS

Pertubuhan Teras Pengupayaan Melayu (TERAS) hari ini berkata bahawa Perdana Menteri tidak sepatutnya berbelanja besar untuk majlis pertunangan anak beliau di Shangrila hotel Kuala Lumpur baru-baru ini. Presiden TERAS, Mohd Azmi Abdul Hamid berkata perkara itu di itu dilihat sebagai satu pembaziran sedangkan rakyat 'KAIS PAGI MAKAN PAGI"

Perkataan "KAIS PAGI MAKAN PAGI" itu bagi Sangkakala adalah sesuatu yang amat tidak sesuai digunakan memandangkan rakyat di negara ini hidup mewah berbanding negara-negara yang lebih miskin.
Cuma mungkin ada segelintir sahaja masyarakat di Malaysia yang masih lagi miskin tetapi pihak kerajaan tidak henti-henti memberikan bantuan mahu pun mewujudkan program demi program dalam usaha membantu rakyat untuk menaikkan taraf hidup mereka.

Berkenaan dengan majlis pertunangan anak Perdana Menteri, itu tidak menjadi persoalan dan ianya adalah dari sumber duit peribadi, dan mengapa ianya perlu di politikkan oleh sesetengah pihak hanya semata-mata untuk menjatuhkan kewibawaan Perdana Menteri.

Bagi Sangkakala, sesiapa juga layak untuk berbelanja sesuka hati asalkan ianya tidak melibatkan duit orang lain atau lebih tepat ianya menggunakan duit poket sendiri.

Tiada ulasan: