Jumaat, 9 Mac 2012

MAHFUZ OMAR HARI-HARI MENYALAK


Naib Presiden PAS ni hari.hari menyalak, PAS pulak hari-hari nak itu nak ini, tapi takde pulak nak bagi cara macam mana nak selesaikan masalah.

Semalam Perdana Menteri telah umumkan untuk memansuhkan SBPA dan kembali kepada  Sistem Saraan Baru (SSM), hari ni Mahfuz pulak bertanya apa akan jadi dengan kumpulan premier yang dah tandatangan kontrak dan ada juga yang dah terima ganjaran persaraan sebanyak RM 500,000.00.

Bukan ke le bih baik kalau cari jalan bagaimana nak membantu bagaimana cara untuk menyelesaukan masalah yang ada tu?

kadang-kadang PAS hanya dilihat cuba menimbulkan isu untuk memutarbelitkan keadaan dan pemikiran rakyat.

Dulu Pakatan Rakyat bising dengan pengumuman SBPA kononnya tidak memberi peluang kepada anak-anak muda untuk mendapat perkerjaan. Kini bila dah mansuh tanya pulak macam mana dengan golongan premium. Bila soalan begini diajukan, jawapan yang akan diterima ialah, kerajaan perlu fikir semua tu.

Kalau nak tau, Kerajaan sudah pasti ada jalan bagaimana untuk menangani sesuatu masalah dengan penuh bijak sana. Bukanlah seperti Pakatan Rakyat yang hanya tahu bagai mana untuk mewujudkan sesuatu isu.

Sangkakala amat yakin dan percaya bahawa kerajaan sudah meneliti serta memperhalusi dari semua sektor dan sudut barulah sesebuah keputusan itu dibuat.

Jadi kepada Mahfuz, tak perlu menyalak sana-sini nak tunjuk yang anda adalah seorang yang hebat atau anda seorang pejuang, ingat dulu anda bekerja sebagai apa?


pssttt...banyak kapal terbang belum cuci lagi tu..cleaner asyik bercakap tak henti-henti

Tiada ulasan: