Jumaat, 9 Mac 2012

PEGUAM TAK PERCAYA BADAN KEHAKIMAN

"Kes ini sewajarnya ditangani dengan prinsip belas kasihan, namun Mahkamah Persekutuan gagal melaksanakannya," ujar Surendran dalam satu kenyataan.

Itu kenyataan N.Surendran dalm kes yang melibatkan seorang Imam yang didakwa di mahkamah setelah melemparkan selipar beliau ke arah panel hakim. Imam tersebut telah didakwa menghina mahkamah dan dijatuhi hukuman pejara selama setahun.

N.Surendran adalah seorang peguam yang semestinya mempunyai pengetahuan serta pengalaman luas dalam perundangan.

Perbuatan Imam tersebut dilihat amat diwajar dilakukan oleh seorang rakyat Malaysia apatah lagi beliau adalah seorang Imam yang tahu tentang agama. Perbuatan melempar selipar tersebut dikira keterlaluan, kerana telah mencemar nama baik mahkamah.

Pemuda PAS pusat pula hari ini mengeluarkan kenyataan akan mendapatkan bantuan derma untuk keluarga imam tersebut.

Sangkakala pelik juga, kenapa semasa dalam perbicaraan imam tersebut tidak ada sesiapa dari pihak pembangkang yang tampil untuk memberikan bantuan kewangan atau pun dalam bentuk bantuan guaman. Kenapa bila dah jadi semua ni baru masing-masing nak tunjuk hero dan teringin untuk menjadi pembela?

Sangkakala dapat merasakan bahawa isu ini juga cuba dipolitikkan oleh pihak pembangkang demi meraih. Simpati dari pada rakyat kononnya mereka adalah pembela kepada masyarakat.
Psstttt..Badrulamin pun takde siapa nak bantu, sian dia..

Tiada ulasan: