Jumaat, 23 Mac 2012

KERAJAAN SELANGOR TIDAK TELUS DAN IKHLAS

Setelah Datuk Dr Hasan Ali dipecat dari jawatan EXCO Kerajaan Negeri Selangor dan ahli PAS, baru kini Azmin Ali mendedahkan apa yang dilakukan oleh Hasan semasa menjawat jawatan.

Ini semua dinyatakan oleh Azmin semasa perbahasan titah diraja, Azmin berkata bekas exco yang bertanggungjawab terhadap hal ehwal agama Islam, adat Melayu, infrastruktur dan kemudahan awam iaitu Datik Dr Hasan Ali telah membelanjakan RM300,000 untuk pengubahsuaian pejabat beliau.

"Beliau juga membelanjakan RM550,000 untuk menganjurkan persidangan Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor. Wang itu lebih baik disalurkan kepada rakyat," katanya.

Kenapa sekarang baru dedahkan? Kenapa tidak dari dulu lagi? Nampak sangat Pakatan Rakyat akan diamkan apa yang dilakukan oleh kepimpinan mereka selama masih memegang jawatan.

Agaknya masih banyak lagi kes-kes yang seumpama ini diselindungi oleh Pakatan Rakyat dan ianya juga mungkin melibatkan hal yang lebih besar atau dengan kata lain membabitkan perbelanjaan tinggi.

Rakyat Selangor harus berwaspada, mungkin negeri Selangor kini sudah dijual tanpa pengetahuan rakyat.

Tiada ulasan: