Ahad, 11 Mac 2012

APABILA LOKMAN ADAM BERSUARA

Hari ini merupakan detik yg sungguh bersejarah buat saya :
1) Kerana saya dapat melihat dengan mata saya sendiri bagaimana fitnah dan persepsi bisa menjatuhkan seseorang yang tidak bersalah.
2) Kerana saya dapat melihat dengan mata saya sendiri bagaimana seorang serikandi sanggup membakar dirinya sendiri demi menjaga nama baik parti.
3) Kerana saya dapat melihat depan mata saya sendiri bagaimana kepentingan parti diletakkan di atas kepentingan peribadi.Pengorbanan yang Dato Seri Shahrizat lakukan hari ini tidak mungkin mampu dilakukan oleh mana2 pemimpin Pembangkang. Kita saksikanlah sendiri apa yang terjadi bila sesuatu isu melibatkan pemimpin pembangkang :
1)Anwar telah meliwat Sukma, Mior, Azizan, Ismail Harun, Ahmad Hairani, Saiful Bukhari dan ramai lagi, namun beliau tak pernah merasa aib malah masih cuba menegakkan benang yg basah walaupun spermanya dijumpai dalam rektum Saiful.
2)Nik Aziz masih mempertahan Mat Sabu bermati-matian walaupun Mat Sabu telah ditangkap khalwat di bilik 121 Hotel Perdana, Kota Baru. Hari ini Mat Sabu pula diangkat sebagai Timbalan Presiden PAS.
3)PAS masih meletak semula Saiful Bahri sebagai ADUN Selising walaupun Saiful sebelum ini pernah ditangkap dalam bilik VVIP 1 gerabak keretapi KTM bersama isteri orang. Yang menangkap mereka Pembantu Nik Aziz sendiri dan dalam keadaan isteri orang itu hanya memakai tuala merah dan Saiful hanya berseluar dalam.
4)Elizabeth Wong masih lagi dikekalkan sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor walaupun beliau bersekedudukan dengan Helmi yang mendedahkan gambar bogelnya.
5)Badrul Amin masih dikekalkan sebagai Ahli MPT PKR dan Penerangan Kerajaan Selangor walaupun ditangkap khalwat bersama isteri orang jam 2 pagi dlm sebuah bilik hotel di Kuantan.
6)Anwar yg kantoi bila gambar video lucahnya dengan Pelacur China didedahkan oleh Dato Eskay, masih tak tahu malu dan mengekalkan kerusinya sebagai Ketua Pembangkang.
7)Nik Aziz yg kantoi kerana nak pergi menunaikan Haji dengan duit hasil Suapan Abroad Technologies Sdn Bhd bernilai RM650,000 setelah meluluskan hampir 3000 hektar konsesi balak dan konsesi pasang billboard kepada Abroad Tech, tanpa segan silu mengakui bahawa beliau dah 20 tahun ke Mekah dan tak pernah pakai duit dia walau 5 sen.
8)Ir Ariffahmi Bin Abd Rahman, Menantu Nik Aziz dilantik oleh beliau sebagai CEO PMBK sehingga rugi berjuta ringgit,Nik Aziz tak pernah rasa bersalah.
Lokman Noor Bin Adam
Panel Pemikir
Jabatan Hal Ehwal Khas

2 ulasan:

Awanama berkata...

Bro, check dulu sblm post, bila pulak Pas letak saiful ADUN selising, mat sabu tu...

salman berkata...

lokman gunakanlah akal yang di anugerah allah dengan sebaiknya, tulisan tuan tak melambangkan tuan sebagai seorang pemikir yang berwibawa..tuan sebenarnya hanya menulis tanpa berfikei..