Isnin, 12 Mac 2012

SITANGGANG ALAF BARU

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali boleh dianggap sebagai si Tanggang Alaf baru apabila langsung tidak menjengah ibu beliau yang dikatakan sedang sakit tenat sekarang.

Sangkakala di fahamkan bahawa beliau telah dihubungi beberapa kali dan diminta untuk datang menjenguk ibu beliau namun beliau enggan untuk berbuat demikian.

Bagi Sangkakala, musibah akan melanda PKR kerana mengikut kisah si Tanggang pun bencana menimpa seterusnya si Tanggang menjadi batu akibat derhaka kepada ibunya.

PKR mengagung-agungkan Azmin walaupun ternyata Azmin bersikap begitu. Tapi Sangkakala tidak merasa hairan jika Azmin berkelakuan begitu kerana beliau mengikuti jejak langkah ketua umum PKR Anwar Ibrahim.

Kenapa Sangkakala berkata begitu? Cuba para pembaca ingat sejenak, Anwar Ibrahim semasa dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri tidak pernah menjengah ibu beliau memohon restu. Sedangkan semua pemimpin dalam kerajaan bertemu dengan ibu dan bapa masing-masing bagi memohon restu.

Jadi tidak hairanlah Azmin kini mengikut jejak langkah Anwar dan insyaallah AZmin juga akan menjadi seperti mentor beliau itu.

Tiada ulasan: