Sabtu, 3 Mac 2012

PERLEMBAGAAN SELANGOR AKAN DIPINDA

Menteri Besar Selangor memberi kenyataan kepada beberapa media terpilih di pejabat beliau menyatakan keyakinan bahawa Pakatan Rakyat akan menang kerusi 2/3 DUN negeri itu.

Dalam kenyataan sama juga, beliau berkata bahawa Pakatan Rakyat Selangor kini cuma memerlukan sebanyak 3 kerusi lagi menjadikannya 38 kerusi dan seterusnya mendapat pegangan 2/3 yang membolehkan mereka meminda perlembagaan negeri Selangor.

Sangkakala mencabar Tan Sri Khalid untuk memberi tahu pindaan perlembagaan tersebut berbentuk apa dan apa yang akan di pinda dalam perlembagaan kerajaan negeri Selangor agar rakyat Selangor dapat menilai semula sama ada ianya telus atau tidak.

Sangkakala juga berharap kepada seluruh rakyat Selangor untuk menolak kepimpinan Pakatan Rakyat di Selangor berikutan beberapa isu besar yang melanda kini contohnya isu pasir yang terang-terangan menjadi mainan Pakatan Rakyat.

Tidak mustahil juga mereka akan menjadikan Selangor sebagai negeri untuk mendapatkan projek bagi membolehkan mereka mencari kekayaan kerana negeri itu memang terkenal sebagai negeri yang kaya.

Jika Pakatan Rakyat memperolehi majoriti 2/3 kerusi DUN Selangor sudah pasti negeri ini akan lubuk emas bagi kepimpinan Pakatan Rakyat.
Pssttt..jangan bagi puak ni dah..hancur Selangor nanti..itu pun dah berlubang-lubang

Tiada ulasan: