Rabu, 7 Mac 2012

MAZLAN ALIMAN CUBA KABURI KEPIMPINAN PAS

Timbalan PesuruhJaya PAS Johor, Mazlan Aliman kini sedang cuba untuk mengaburi kepimpinan PAS Pusat.

Beliau yang berani mengatakan bahawa PAS akan memenangi 17 kerusi DUN di Negeri itu dilihat sudah mula terasa kegoyangan jawatan yang disandangnya sekarang.

Manakan tidak, beliau berkata sokongan rakyat Johor terhadap parti itu kian meningkat, adakah ini benar?

Mari kita lihat apa yang telah terjadi dalam politik PAS di Johor.

Dalam PRU12 yang lalu negeri Perak, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang telah ditawan oleh kerajaan Pakatan Rakyat.

Di Johor pula 39 kerusi telah menjadi pertaruhan PAS dan parti itu cuma memenangi 2 kerusi.

Dalam PRU12 semua rakyat Malaysia tahu dan faham itu adalah Tsunami politik yang membolehkan 4 buah negeri seperti yang dinyatakan tadi dimenangi oleh pihak Pakatan. Cuba bayangkan dalam Tsunami tersebut PAS cuma perolehi 2 daripada 39 kerusi.

Dengan kepimpinan YAB Perdana Menteri Datuk Seri Najib pada hari ini, dengan segala kemudahan serta bantuan yang telah diberikan dan penganalisa-penganalisa politik juga telah ramai yang mengatakan pemerintahan Datuk Seri Najib merupakan adalah mengikut kehendak rakyat adakah mungkin PAS menambah kerusi di Negeri Johor?

Sangkakala tidak dapat membayangkan sama ada Mazlan Aliman boleh mengeluarkan sasaran yang begitu tinggi dalam PRU13.

Apa yang Sangkakala tahu dan maklum, rakyat Johor adalah rakyat yang tidak suka kepada perpecahan, tambahan pula mereka lebih selesa dengan hidup mereka kini dibawah pentadbiran kerajaan Barisan Nasional.

Cuba kita bayangkan jika PAS tidak berjaya memperolehi atau menambah kerusi DUN Johor, apa akan jadi kepada beliau? Jalan terbaik adalah dengan meletakkan jawatan. Jadi kepada Mazlan Aliman, Sangkakala juga merasakan bahawa pilihanraya semakin hampir, jadi bersiap-siaplah untuk melepaskan jawatan Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri tu.
Psstttt..angan-angan semua orang boleh, perlaksanaan tu belum tentu lagi bro..

Tiada ulasan: