Jumaat, 16 Mac 2012

AZIZAN RAZAK BUKAN LAGI MB KEDAH

BAKAL MB KEDAH YANG BARU

Kemelut yang melanda negeri Kedah baru-baru ini sehingga PAS Pusat terpaksa menubuhkan jawatankuasa pemandu untuk memantau setiap keputusan yang di buat oleh Datuk Seri Azizan Razak.

Ini jelas menunjukkan bahawa Azizan kini tidak lagi mempunyai kuasa ekzekutif dalam pentadbiran negeri. Ini juga jelas menunjukkan bahawa PAS Pusat cuba untuk mengambil alih kuasa pentadbiran Azizan selaku Menteri Besar.

Jawatankuasa pemandu itu ditubuhkan setelah Datuk Seri Azizan bertindak dengan tidak melantik semula 2 orang EXCO yang juga merupakan orang kuat PAS negeri itu.

Selain dari itu juga, Azizan semalam mengumumkan bahawa beliau akan bercuti tetapi tidak melantik pemangku Menteri Besar selama ketiadaan beliau. Mungkinkah juga PAS Pusat bertindak tidak membenarkan Azizan meletakkan sesiapa sebagai pemangku MB dan mungkin Juga PAS Pusat sendiri akan meletakkan pemangku tersebut di kalangan ADUN yang boleh mendengar kata.

Apa yang pastinya kini ialah, kuasa sebagai Menteri Besar sudah tidak lagi berada ditangan Azizan, semuanya tertakluk kepada keputusan jawatan kuasa pemandu yang akan membuat segala keputusan tentang pentadbiran negeri dan Azizan hanya diletakkan tetapi tidak ada bezanya dengan ADUN biasa dari kalangan PAS.

1 ulasan:

Awanama berkata...

Alamakkkk!!!! mUKA TUPAI KA YANG TERINGIN NAK JADI mb kEDAH.....