Sabtu, 3 Mac 2012

MAHFUZ SAMA MACAM MAT JENIN

Mahfuz Omar Ahli Parlimen Pokok Sena yang juga Naib Presiden PAS boleh dianggap sebagai Mat Jenin yang terlebih angan-angan dalam pentadbiran PAS.

Ditanya sama ada beliau akan bertanding sebagai ADUN di Negeri Kedah Ahli Parlimen itu mengatakan bahawa beliau akan mempertahankan kerusi Parlimen Pokok Sena.

"Saya nak jadi PM, mana boleh jadi ADUN kena la jadi Ahli Parlimen" kata beliau semasa di temuramah semalam.

Satu lagi soalan yang diajukan kepada beliau berkisar tentang ketidak serasian beliau dengan Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Razak, beliau menjawab memang beliau tidak sehaluan dengan pemimpin berumur 72 tahun itu.

Nampaknya Mahfuz memang berani mati dengan kenyataan beliau itu, tidakkah beliau merasakan bahawa Lim Kit Siang sedari awal sudah mengatur kedudukan dalam kabinet bersama-sama dengan Anwar Ibrahim.

Tentang hubungan beliau dengan Azizan pula nampaknya betul juga kata-kata Datuk Dr Hasan Ali bahawa parasit-parasit ini sudah mula menyerang Azizan di Kedah sama macam mereka menyerang beliau di negeri Selangor.

Berkenaan dengan jawatan Menteri Besar beliau ditanya sama ada berminat atau pun tidak, beliau mengulangi pendirian bahawa beliau mahu menjadi Perdana Menteri dan tidak akan bertanding di peringkat DUN. Satu jawapan yang semua orang tau hanyalah lakonan semata-mata. Boleh dikatakan kebanyakan ADUN Pakatan Rakyat bertanding di kerusi DUN serta Parlimen.

Adalah amat mustahil Mahfuz akan menolak cadangan untuk beliau menjadi Menteri Besar Kedah menggantikan Azizan.


Pssttt..Pakcik Mahfuz nak lawan ngan Tok Jan ye? Dah habih pikiaq ka? Kot nanti Tok Jan bagi pakcik Mahfuz telanjang tak tinggai benang kot..hahahaha

1 ulasan:

Bisa Ular Emas berkata...

habis pikiaq ler tuh.... pak jan bogel .. kita telanjang jer.... gegeggereeee..... hidup bn....