Sabtu, 17 Mac 2012

SATU LAGI PANDANGAN TENTANG YAHUDI

Pandangan dari Feriz Omar tentang kenyataan Hadi Awang. "BERNIAGA DENGAN YAHUDI BOLEH, SELAGI BUKAN DENGAN ZIONIS - HADI AWANG ..."

Berikut adalah pandangan saya:-
1. Allah swt dgn jelas menegah umat Islam bersekongkol dgn Yahudi-Nasrani. Hatta atas dasar kerjasama yg dibenarkan sekalipun, Islam perlu berada di kedudukan yg menentukan keputusan terakhir dan lebih berkuasa seperti dlm Piagam Madinah.

2. Kita tidak perlu pergi jauh sehingga berniaga spt disaran Hadi Awang, malah gabungan PAS-DAP itu pun ditegah Allah swt. Sudah terang lagi bersuluh, DAP memperjuangkan wawasan utk menubuhkan negara sekular sepertimana termaktub dlm perlembagaannya.

3. Sbg parti yg kononnya perjuangkan Islam itu pun, PAS sudah mengengkari tuntutan Allah swt dan sanggup memperjudikan Islam demi politik.

4. Atas alasan apa jua pun, PAS telah mengorbankan kesyumulan Islam malah kalau ia dikatakan 'helah' sekalipun, Gabungan DAP-PAS adalah tidak seimbang. Sepatutnya PAS mengawal DAP, tetapi yg berlaku adalah sebaliknya. Ini mungkin berlaku kerana kantung PAS utk PRU13 semakin 'kering' lagi 'kosong'.

5. Niat untuk berniaga dgn Yahudi pun baiklah dilupakan. Kita mesti ingat bahawa semua keuntungan mana-mana syarikat kepunyaan Yahudi sebahagiannya disumbangkan semula bagi mendaulatkan Negara Israel dan meranapkan Negara Palestine!

6. Menghimbau kembali sirah Rasulullah saw di peringkat awal penghijrahan ke Madinah, Rasulullah seru agar semua telaga dan perigi air kepunyaan Yahudi dibeli semula oleh umat Islam.

7. Kita perlu ingat bahawa Yahudi secara keseluruhan (tidak kira Zionis atau tidak) adalah lintah darat yg jika diberi betis nak peha dan berperangai seperti Belanda dapat tanah.

8. Ini bukan saya saja yang kata tetapi seperti disimpulkan dalam Al-Quran dan sirah Rasulullah saw.
Demikian seadanya dari saya.
Wassalam.

FERIZ OMAR
"Ku Mahu Berjuta К∂ω∂Ν !"
FB : FERIZ OMAR
T : @FerizOmar
BB : 269F6EB7Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: