Sabtu, 10 Mac 2012

DEWAN PEMUDA PAS PEMBOHONG

Sangkakala terbaca dalam portal keadilandaily yang bertajuk "Rakyat Melihat Pembabitan Najib Dalam Kes Altantuya'. Dalam artikel tersebut ada menyebut bahawa penghakiman penuh oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam berhubung kes Altantuya tidak dapat menghindarkan rakyat dari melihat penglibatan Datuk Seri Najib Razak dengan kes pembunuhan itu, kata Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat- Riduan Mohd Nor.

Kenapa Sangkakala kat ianya pembohongan? Sangkakala juga adalah rakyat malaysia dan Sangkakala tak rasa macam tu pun.

Sangkakala juga yakin bahawa pembaca yang membaca artikel ini mungkin bersetuju dengan apa yang Sangkakala katakan. Jika semua rakyat merasakan begitu sudah pasti sesuatu akan berlaku.

Isu ini yang sebenarnya sengaja ditimbulkan semula untuk menutup beberapa isu yang sedang melanda kepimpinan PAS seperti isu pemecatan Datuk Dr Hasan Ali di Selangor dan isu 2 orang EXCO Kerajaan Kedah yang tidak dilantik semula.

Tidak ada bukti menunjukkan bahawa perdana Menteri terlibat didalam pembunuhan tersebut. kenapa perkara ini di sebut kembali? Nampaknya saudara Riduan juga sama macam Nik Aziz yang akan mengeluarkan isu hudud apabila tiba musim pilihanraya.

Beliau juga berkata, "bagaimana kedua-dua anggota ini bertugas menjaga keselamatan pemimpin negara boleh terlibat melakukan operasi membunuhan ini dengan begitu kejam?"

Jawapan bagi soalan ini ialah, adakah Perdana menteri menjaga kedua-dua pegawai polis ini atau pegawai polis ini yang menjaga perdana Menteri? Jika jawapannya ialah pegawai-pegawai ini menjaga Perdana Menteri, ini bermakna Perdana Menteri tidak akan mengetahui kemana mereka akan pergi setelah habis waktu bertugas.

Jika kita lihat pula serang Ustaz yang baru-baru ini dijatuhi hukuman penjara kerana menyebabkan kematian seorang pelajar sekolah agama, adakah Nik Aziz atau Hadi Awang terlibat sama sedangkan sekolah agama tersebut dikatakan adalah milik PAS dan takkan sebagai Mursyidul Am serta Presiden parti tidak mengetahui perkara ini.

Untuk membuat sesuatu pertuduhan, Sangkakala minta supaya saudara Riduan dapatkan bukti penuh dahulu barulah berhujah. Takut nanti tersalah hingga menjadi fitnah, dan selaku orang yang berjawatan didalam parti yang mengatakan memartabatkan agama, rasanya beliau lebih tahu tentang hukum fitnah.

Tiada ulasan: