Jumaat, 16 Mac 2012

PENASIHAT AGAMA KEPADA PM TAK BUAT APA-APA

Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang menjaga tentang agama Islam dan seterusnya menjadi penasihat Agama Islam kepada Perdana Menteri dilihat tidak melakukan peranan beliau dengan sepenuh hati dan pebuh dedikasi.

Sangkakala berkata begitu apabila melihat tuduhan demi tuduhan liar yang dibuat oleh pihak pembangkang tidak dapat ditangkis oleh beliau atau beliau tidak mampu untuk berbuat demikian kerana selama ini beliau hanyalah kakitangan kerajaan yang dilantik sebagai Menteri.

Cuba para pembaca renungkan kembali apabila gambar Perdana Menteri di edit oleh pembangkang yang menampakkan PM sedang ditanda di dahi oleh orang India, penasihat agama ini langsung tidak mengeluarkan apa-apa komen, seolah-olah perkara itu tidak meninggalkan kesan walaupun pada akhirnya rakyat tahu yang gambar itu ialah gambar superimpose yang direka oleh pembangkang.

Kita lihat pula apabila Perdana Menteri pergi ke Batu Cave atas jemputan penganut agama Hindu dalam perayaan Thaipusam baru-baru ini, beliau langsung tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan berhubung dengan teguran yang dilakukan oleh Tan Sri Harusani Zakaria Mufti Kerajaan Negeri Perak sehinggalah Tan Sri mengeluarkan kenyataan semula berhubung pemergian Perdana Menteri ke perayaan itu atas dasar pemimpin tertinggi negara.

Begitu juga dengan pemberian Ang Pow oleh orang PAS kepada peniaga-peniaga Cina di dalam pasar yang menjual daging babi, beliau juga tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan berhubung dengan perkara tersebut.

Sangkakala hairan, adakah penasihat Perdana Menteri ini hanya memandang untuk menjadi Ahli Parlimen memandangkan beliau kini adalah senator dan akan tamat tempoh memegang jawatan senator tidak lama lagi?

Tempoh hari Sangkakala ada mengeluarkan kenyataan bahawa beliau tidak layak menjadi ahli parlimen atau menteri kerana Sangkakala melihat tidak ada kredibiliti beliau untuk menjadi 'winablecandidate' seperti yang dihajati oleh Perdana Menteri dalam memastikan kemenangan Barisan Nasional kelak.

Tiada ulasan: