Isnin, 5 Mac 2012

NIK AZIZ KENA TIPU

Jika sebelum didakwa dan dipenjarakan atas tuduhan meliwat Anwar Ibrahim mengatakan PAS adalah parti sesat dan beliau tetap dengan UMNO serta mengiktiraf Mantan Perdana Menteri sebagai Mentor, kini ianya sudah bertukar aliran.

Sangkakala mengambil dari aspek apa yang diperkatakan oleh Anwar bahawa Nik Aziz adalah 'tok guru' beliau jelas menunjukkan betapa hipokritnya Anwar dan betapa terdesaknya bekas timbalan perdana menteri itu dalam mencari kuasa politik.

Dengan menggunakan PAS kini, beliau merasakan bahawa undi PAS akan membawa kebaikan kepada beliau.

Nyata Nik Aziz ditipu oleh Anwar yang begitu pandai bermain kata-kata hingga orang yang boleh di anggap sebagai Ulamak oleh pengikut PAS ini ditipu hidup-hidup.

Kenapa dulu semasa bersama UMNO, Anwar tidak mengiktiraf Nik Aziz sebagai Tok Guru, malah menghentam mursyidul am PAS itu dengan pelbagai cara?

Kini apa bila beliau (Anwar) bersama Pakatan Rakyat barulah beliau mengiktiraf Nik Aziz sebagai Tok Guru dan menyifatkan seolah-olah beliau tidak dapat dipisahkan lagi dengan Nik Aziz.

Sayang sekali, Nik Aziz dan pengikut PAS lupa dengan apa yang dilakukan oleh Anwar terhadap parti itu semasa menganggotai UMNO dan menjadi Menteri Kabinet satu masa dulu.

Anwar mungkin juga berkata begitu kerana beliau sudah merasakan kesilapan beliau dalam menyokong isu keselamatan Israel dan ini telah menjadi satu isu hingga membuatkan Nik Aziz berasa kurang senang dengan Anwar, berikutan dengan itu Anwar terpaksa berpura-pura mengiktiraf Nik Aziz sebagai Tuan Guru.Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: