Ahad, 18 Mac 2012

PAS BERBAI'AH MENENTANG ISLAM

KATAKAN TIDAK PADA PAS
PAS mennganjurkan setiap calon mereka untuk berbai'ah dan mereka (PAS) mengatakan bahawa bai'ah itu adalah ajaran Nabi Muhammad SAW. Tetapi adakah PAS mengkaji bai'ah yang dijalankan oleh Rasulullah itu untuk apa dan kerana apa?

Mengikut apa yang Sangkakala tahu, bai'ah Nabi kepada Sahabat-sahabat baginda adalah untuk memerangi Kafir dalam setiap peperangan di zaman itu. Bai'ah yang dijalankan juga adalah untuk memebri keyakinan bahawa Nabi Muhammad sentiasa bersama-sama meraka dalam setiap peperangan dan peperangan mereka itu adalah jihad kejalan Allah.

Tetapi apa yang dilakukan oleh PAS pula adalah jauh berbeza dari apa yang dilakukan oleh Nabi. Calon PAS berbai'ah semata-mata untuk menjadi calon pilihanraya dan mereka bersumpah apabila mereka menang mereka tidak akan meninggalkan parti dan mereka akan memerangi kerajaan yang ada pada masa ini.

Persoalannya adakah PAS memerangi kafir? adakah kerajaan pada masa ini bertindak kejam terhadap orang islam? Adakah pemimpin tertinggi dalam kerajaan pada hari ini dikalangan orang bukan Islam? Jawapan bagi semua itu ialah tidak.

Jadi Sangkakala membuat kesimpulan disini bahawa PAS membai'ah calon-calon pilihanraya mereka supaya menentang islam itu sendiri. Dimana yang dikatakan mereka menegakkan islam dan mempertahankan islam sekiranya mereka sendiri yang bersumpah untuk memeranginya?

Sangkakala pernah keluarkan dalam satu artikel yang lepas bahawa, bai'ah PAS adalah sekiranya calon tersebut keluar parti dan menyokong UMNO maka, gugurlah talak tiga kepada isteri dan harta benda mereka adalah haram bagi mereka untuk seumur hidup. Dari mana PAS dapat ayat bai'ah sebegini? Adakah itu tuntutan atau ajaran yang dibawa oleh Nabi dan adakah Nabi membai'ah para sahabat serta pengikutnya dengan ayat yang sama?

Cuba kita renung dan kaji kembali, apakah tujuan PAS untuk membai'ah calon-calon mereka sedemikian rupa? Adakah benar ianya mengikut lunas hukum syarak atau ianya untuk kepentingan para pemimpin PAS dalam mengekalkan kuasa mereka sebagai pemimpin?

Sangkakala lihat ianya tidak lebih dari menjaga kepentingan pemimpin tertinggi mereka supaya tidak hilang kuasa. PAS ternyata mempermainkan agama dalam usaha untuk mendapatkan kuasa mereka dan bukanlah untuk menegakkan agama Allah seperti yang di canangkan.

Ini juga jelas apabila Datuk Dr Hasan Ali dipecat dari keahlian serta jawatan EXCO kerajaan negeri hanya semata-mata beliau menegakkan hukum islam di Selangor. Kenapa PAS tidak mempertahankan segala apa yang dilakukan oleh Hasan Ali sekiranya mereka benar-benar ingin menegakkan hukum Allah SWT.

Fikir-fikirkanlah apa yang Sangkakala katakan ini supaya kita semua tidak dibelenggu oleh PAS yang tidak benar-benar mengotakan apa yang mereka katakan dan janjikan.

Tiada ulasan: