Jumaat, 16 Mac 2012

KULIAH JUMAAT OLEH NIK AZIZ

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyelar pihak yang mendakwa Kelantan sebagai negeri termiskin di negara ini.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, sindiran sedemikian tidak sepatutnya timbul kerana Kelantan adalah salah sebuah negeri dalam persekutuan Malaysia dan sepatutnya dilayan serupa dengan negeri-negeri lain.

"Kalau kita berkereta dari sempadan Terengganu masuk ke Bukit Yong, Pasir Puteh kita dapat lihat dengan jelas perbezaan keadaan jalan antara dua negeri.

"Sedangkan duit yang dibelanjakan kerajaan Persekutuan untuk pembangunan adalah milik rakyat dan bukannya milik 'mak bapak' mereka.

"Sebab itu saya tidak akan halalkan sedikitpun harta Kelantan (royalti minyak) yang dinafikan sekian lama, saya tidak akan halal sesen pun dan mengajak semua rakyat menuntutnya di hadapan Allah di akhirat nanti," ketika menyampaikan kuliah Jumaat di hadapan pejabat Badan Perhubungan Pas Negeri di sini hari ini.

Kenapa nak marah-marah ni? Nanti kena darah tinggi baru tau, sampaikan kuliah Jumaat puin sangkutkan politik juga ke? Tuan Guru apa ni? Baik jangan sebut kuliah Jumaat, kata kuliah politik PAS kan senang.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: