Sabtu, 3 Mac 2012

GENDANG PERANG HASAN ALI

Bekas EXCO kerajaan Selangor Datuk Dr Hasan Ali telah memalukan gendang perang dengan PAS apabila mengatakan bahawa pemecatan beliau sebagai ahli PAS merupakan punca kekalahan parti tersebut pada pilihanraya akan datang.

Beliau berkata demikian apabila ditemuramah oleh wartawan di kediaman beliau di Kuala Lumpur hari ini.

Beliau berkata lagi gelombang pemecatan beliau serta isu kristianisasi serta Israel akan membuatkan pengikut PAS befikir semula untuk memilih calon PAS pada pilihanraya akan datang.

Beliau memerhatikan dari sudut jumlah kehadiran yang datang dalam setiap ceramah beliau dalam roadtour JATI.

Dalam bercakap tentang isu Mahfuz Omar yang mengatakan beliau mendapat dana dari Kementerian Belia sebanyak 30 juta pula, beliau berkata akan menyaman 'kuda tunggangan parasit PAS' itu.

Beliau juga menegaskan bahawa beliau tidak perlu terlibat dalam mana-mana perundingan dengan pihak kementerian belia dan sukan untuk membincangkan program latihan seperti dituduh ahli parlimen Pokok Sena itu.

Apa bila ditanya jumlah saman yang akan dikemukakan, beliau berkata mungkin 50 juta atau lebih.

Beliau juga berkata bahawa beliau akan membongkarkan cerita pembaptisan kristian terhadap orang Islam dalam masa terdekat.

Sangkakala berpendapat ini semua membuatkan PAS tak senang duduk pada ketika ini dan cuba mengalihkan isu kepada isu-isu yang bersifat sementara dan tiada fakta.
Pssttt..selamat jalan PAS..PASaway

Tiada ulasan: