Ahad, 18 Mac 2012

AIR SELANGOR AKAN DISERAHKAN KEPADA SYARIKAT DARI PERANCIS

Menteri Besar Selangor yang kini dikatakan sedang berada di luar negara untuk membincangkan tentang pengurusan air di Selangor.

Kenapa perlu sampai berbincang dengan syarikat asing tentang permasaalahan air di Selangor? Adakah kerajaan Selangor tidak mampu lagi untuk mengurus tadbir bekalan air percuma yang di berikan kepada rakyat negeri tersebut?

Suez Environment adalah sebuah syarikat dari Perancis yang dikatakan mempunyai kepakaran dalam bidang pengurusan air dan bahan buangan.

Agaknya kerajaan Selangor nak bagi pada syarikat tu pulak kot pengurusan air di Selangor sebab Selangor kini terpaksa menanggung subsidi air kepada rakyat sebanyak 20 meterpadu sebulan.

Jika tidak, atas urusan apa nak berunding dengan syarikat asing tersebut? Apakah Khalid mempunyai agenda tersendiri dalam perundingan itu?

Nampaknya kerajaan pimpinan Khalid memang tidak mampu mengurus tadbir sebuah negeri seperti Selangor, air nak bagi pada syarikat asing, pasir dah bagi pada kroni. Apa lagi yang. Akan tinggal di Selangor lepas ni?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: