Selasa, 6 Mac 2012

AZIZAN RAZAK DI PAKSA DIAM

Kemelut yang melanda dalam kepimpinan kerajaan negeri Kedah baru-baru ini rupanya ada udang di sebalik batu.

Ini dapat dilihat apa bila dua orang bekas EXCO kerajaan negeri itu menerima semula jawatan EXCO setelah dipersetujui oleh PAS Pusat.

Kedua-dua bekas EXCO tersebut - Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Datuk Dr Ismail Salleh - menerima semula jawatan setelah satu jawatan kuasa pemandu ditubuhkan untuk memacu hala tuju Menteri Besar Kedah itu.

"Matlamat saya sudah tercapai, saya akan sertai semula exco," itu kata-kata Pahrolrazi kepada wartawan Malaysiakini, beliau seolah-olah amat berpuas hati setelah Azizan kini dilihat tidak boleh lagi bersuara dan tidak lagi mempunyai kuasa executive dalam pentadbiran di negeri Kedah.

Semua keputusan perlu merujuk kepada PAS pusat dan sudah tentulah seperti kata mantan ahli PAS serta EXCO negeri Selangor ianya akan dikawal selia oleh parasit-parasit di dalam PAS.

Kesian kat Azizan, jadi Menteri Besar tapi tak boleh buat apa-apa. Jangan sampai nanti nak pegi bilik air pun kena lapor ke PAS pusat juga nak minta persetujuan.

Kesian juga pada pengikut PAS Kedah kerana mengundi orang tempatan tapi orang luar buat keputusan. Ingat-ingatlah pengundi di Kedah, bila parasit dah mula masuk kena cari imunisasi dengan kadar segera. Supaya ianya tidak melarat nanti.

Tiada ulasan: