Khamis, 8 Mei 2014

PANAS !!! KU NAN DIPERSOAL PEGI UMRAH NAIK JET PRIBADI @NajibRazak

Wahhh..Sangkakala tengok dalam fb sekarang sedang hangat diperkatakan tentang Setiausaha Agung UMNO yang dikatakan menaiki jet peribadi untuk menunaikan umrah.


Nampak gayanya Menteri Wilayah ni kena buat penjelasan dari mana datang sumber yang sebegitu kuat sampai menunaikan umrah menaiki pesawat peribadi, bukan sikit punya belanja kalau nak diikutkan tu.

Dengar cerita gambar ini juga bujan hanya tersebar di dalam FB, tapi ianya juga berlegar di kalangan ketua ketua cawangan di kawasan Putrajaya.

Apa lagi YB Datuk Seri Tengku Adnan, kes macam ni kena la buat pencerahan supaya jangan meleret tak tentu kira.

Kalau benar bagai yang didakwa oleh penggiat media ni, tak gunalah kita nak bercanang seluruh alam kata Anwar naik jet peribadi sedangkan Ku Nan juga melakukan perkara sama.

Jadi sama sama kita nantikan apa jawapan Ku Nan atau para pegawai beliau dalam menjawab persoalan ini, sambil tu nanti Sangkakala akan korek lagi apa cerita selanjutnya.


11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Penyakit PHD menebal sangat. Ni lah penyakit orang Melayu.

Dia mampu, naik lah. Ngapa bising-bising?

Tanpa Nama berkata...

harap2 penyokong umno yg cuma mampu makan sekali sehari jgn cakap banyak. dia mampu kenapa bising2?

Tanpa Nama berkata...

mmg dia tsngat mmpu...rakyat je yg mampuss???

Tanpa Nama berkata...

ada yang makan sisa tong sampah...jgn bising2 gak ye

Tanpa Nama berkata...

Tunggu dia balik la baru tanya satgi buta ja dpt dosa fitnah.

Tanpa Nama berkata...

Persoalannya..dtg dari mana KEMAMPUAN itu?

Tanpa Nama berkata...

Memang dia mampu, sebab Putrajaya dia punya. Kalau tak cukup duit paksa warden saman semua kereta yang dipakir diluar bangunan di Putrajaya tu. Sebab aku parking bawah pokok sebelah construction pun kena saman. Tidak menganggupun buruh kontrak yang buat kerja.........

Tanpa Nama berkata...

kalau dia guna duit mak bapak dia orang semua tak heran. Ni perabih duit rakyat, itu yang orang kisah. Ada faham ke atau pun kau ni bebal sangat macam kepala but...

Gombug berkata...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Gombug berkata...

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Tanpa Nama berkata...

hangpa sumar dok undi dia padan muka hangpa....