Selasa, 19 November 2013

DUN SELANGOR : MENTERI BESAR SELANGOR BERBOHONG DALAM ISU AIR

Menjawab soalan daripada Ketua Pembangkang dalam Dewan Undangan Negeri Selangor tentang permasaalahan air.

Kata Menteri Besar kononnya kerajaan negeri telah memberikan air percuma kepada lebih 1 juta pengguna air di Selangor hinggakan kerajaan Johor mengikut jejak langkah Selangor dalam pemberian air percuma.

Agaknya Khalid ni dah nyanyuk ke apa? Johor memang dah lama berikan air percuma sebanyak 20 meter padu kepada rakyat di negeri tersebut dan apa yang dikatakan oleh kerajaan Johor adalah penambahan sebanyak 10 meter padu lagi menjadikan ianya sebanyak 30 meter padu.

Memang betul kata Datuk Seri Noh Omar yang Menteri Besar Selangor ni agak kurang cerdik sebab itulah beliau menggunakan khidmat penasihat segala bagai kononnya untuk membantu beliau tapi pada hakikatnya beliau memang tak tau nak buat kerja macam mana pun.

Tapi dah memang menjadi adat kepada pakatan pembangkang yang akan menutup segala apa yang diberikan oleh kerajaan Barisan Nasional dan mewar-warkan apa juga yang mereka berikan sedangkan pemberian sama telah dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional selama ini.Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: