Sabtu, 27 April 2013

#tolakpakatan #PRU13 TIAN CHUA HINA POLIS

Sekali lagi ahli parlimen Batu menghina pasukan polis kertana dikatakan gagal dalam menahan atau menangkap mana mana individu yang mendalangi kes letupan di perkarangan mahkamah pada bulan Januari lalu semasa kes Anwar Ibrahim disebut.

Kenapa agaknya ahli parlimen PKR ini terlalu bodoh dan tidak mempunyai akal fikiran sepertimana selayaknya beliau bergelar wakil rakyat?

Untuk menangkap atau mendakwa setiap individu yang melakukan jenayah, ianya perlu dibuat dengan penuh teliti dan perlukan bkti yang kukuh.

Sepertimana yang didakwa oleh beliau, semasa sebutan kes liwat Anwar Ibrahim di mahkamah Jalan Duta, sebiji bom yang lebih kurang sama dengan kejadian di Nibong Tebal telah diletupkan dan menurut beliau sehingga kini pihak polis masih gagal untuk mengesan penjenayah tersebut.

Bagi Sangkakala ianya bukanlah salah pihak polis, namun puak pembangkang perlu untuk memberitahu kepada para pengikut mereka agar lebih berpendidikan dalam berpolitik kerana kita semua rakyat Malaysia cintakan keamanan dan tidak mahu satu satu perkara buruk daripada berlaku.

Insiden letupan di Nibong Tebal baru baru ini telah mencederakan seorang pemuda Barisan Nasional dan adalah amat mustahil sekiranya perkara tersebut dilakukan oleh pengikut Barisan Nasional sendiri.

Untuk apa pengikut Barisan Nasional berkelakuan seperti itu? Takkanlah pengikut Barisan Nasional mahu merosakkan tempat sendiri serta mencederakan orang sendiri?

Daripada apa yang diperkatakan oleh Tian Chua, Sangkakala dapat rasakan bahawa mereka (pakatan pembangkang) seolah olah biasa melakukan perkara sedemikian dan tidak mustahil jika ugutan yang diterima oleh anak kepada Dr Xavier dan Nurul Izzah adalah angkara mereka sendiri.

Kenapa apa Sangkakala katakan begitu? Kerana mereka seolah olah lebih tahu perkara mana yang dirancang oleh orang sendiri dan yang mana tidak, dan mereka menyifatkan apa yang berlaku di setiap kejadian adalah sepertimana yang mereka rancang selama ini, iaitu mengarahkan orang sendiri untuk melakukan sesuatu dan kemudian menunding jari kepada pihak lawan.

Sangkakala amat yakin bahawa Barisan Nasional tidak akan bertindak sebegitu bodoh hingga sanggup untuk melihat orang sendiri tercedera.Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: