Ahad, 28 April 2013

#tolakpakatan MUHD TAIB KATA PERKASA SAMSENG ???

Bertambah lancang mulut bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Mohammad Muhd Taib apa bila beliau menyerang PERKASA dengan mengatakan bahawa pertubuhan itu samseng.

Tapi kenapa beliau tidak mengatakan bahawa DAP adalah samseng dengan apa yang telah terjadi pada 13 mei 1969 yang mana beliau sendiri tahu bahawa ianya didalangi oleh DAP?

Kenapa setelah memeluk agama PAS, beliau begitu celupar mengatakan bahawa pertubuhan pendesak itu samseng dan mendakwa bahawa UMNO tidak lagi sekuat dahulu sedangkan beliau baru beberapa hari sahaja meninggalkan UMNO?

Ini adalah sikap seorang pemimpin hipokrit yang hanya mementingkan diri dalam politik, jika benar beliau mengatakan bahawa UMNO kini terdesak hingga menggunakan PERKASA, kenapa dari pada mula penubuhan PERKASA beliau tidak menyebut tentang perkara itu?

Sudah sudah la tu Tan Sri, Tan Sri duduk dirumah bela cucu lagi baik.

Tapi mungkin juga beliau menyertai PAS setelah tertarik dengan apa yang diperkatakan oleh parti tersebut yang mana dengan menyertai PAS maka dosa lampau beliau akan terhapus.

Dan dengan mengatakan pelbagai perkara tentang UMNO mungkin akan menambahkan pahala beliau.

Kubur kata mari rumah dah kata pergi Tan Sri, Karpal pun tak terima Tan Sri dalam pakatan pembangkang, sebab dah dilabel sebagai liabiliti.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: