Selasa, 30 April 2013

#tolakpakatan BUKTI NURUL IZZAH DAN TIAN CHUA PEMBOHONG

Dakwat kekal yang digunakan oleh SPR dalam pilihanraya kali jelas menunjukkan bahawa tidak akan ada unsur unsur penipuan seperti mana yang selalu dan kerap kali digembar gemburkan oleh puak pakatan pembangkang.

Perkara ini dibuktikan apabila Nurul dan Tian Chua tadi dilaporkan membuat laporan polis berkenaan dengan satu insiden dimana mereka mendakwa bahawa dakwat tersebut hilang apabila dicuci dengan peluntur.

Tetapi dalam gambar dibawah jelas menunjukkan bahawa mereka yang mengambil gambar yang dikatakan diambil oleh mereka yang berjaya mencuci dakwat tersebut.

Dalam gambar diatas jelas menunjukkan bahawa waktu yang diambil semasa mereka mengambil gambar ialah pada jam 8.00 sedangkan masa mengundi pula ialah 7.55 pagi.

Adalah amat mustahil untuk mereka mencuci dakwat tersebut dalam masa 1 minit jika dikira dari masa pembuangan undi pertama hingga ke masa gambar diambil.

Sangkakala ambil 7.55 pagi, 2 minit masa proses carian nama dan 2 minit proses mengundi, jadi masa untuk mengundi dan masa yang berbaki cuma tinggal 1 minit dan 1 minit itulah masa untuk mencuci dakwat tersebut.

Munasabah ke perkara tersebut dilakukan? Atau Nurul Izzah dan Tian Chua sengaja membuat aduan untuk menjadikan ianya sebagai agenda Malaysianspring?

Ini adalah salah satu mentaliti pembangkang yang akan mencetuskan suasana politik kucar kacir semata mata untuk membuat perkara yabg tidak elok.