Ahad, 28 April 2013

#pru13 #tolakpakatan AIR MATA SEORANG PEJUANG

Menteri Wilayah, Datuk Seri Raja Nong Chik tidak tahan menahan sebak apabila beliau melangkah kaki masuk ke dalam rumah contoh K-baru Kerinchi.

Beliau merasa sebak kerana ramai dikalangan rakan rakan beliau telah kembali ke rahmatullah dan tidak sempat untuk melihat kejayaan mereka bersama sama berjuang untuk mendapatkan rumah tersebut bagi penduduk Kampung Kerinchi.

Rumah yang bakal dimiliki ini jauh lebih selesa dari rumah yang mereka diami sekarang dan rupa rupanya, Datuk Seri Raja Nong Chik antara salah seorang yang menjadi pejuang bagi penduduk mendapatkan rumah tersebut.

Patutlah Menteri Wilayah ini sebak sampai menitiskan air mata, rupa rupanya ada kisah disebalik pembinaan rumah tersebut.

Walau apa pun Sangkakala ucapkan tahniah dan syabas kepada Datuk Seri Raja Nong Chik yang berjaya memberikan khidmat terbaik di kawasan beliau dan insyaallah, kemenangan akan berpihak kepada Barisan Nasional.

Satu persoalan yang perlu diajukan kepada pakatan pembangkang, adakah mereka mampu untuk melaksanakan seperti apa yang dilakukan oleh Barisan Nasional kini?

Pembangkang hanya akan menghentam dan mencerca sebaliknya kerajaan akan membina, disitu dapat kita lihat bahawa kerajaan yang ada kini amat mengambil berat tentang permasaalahan yang melibatkan rakyat serta penduduk di satu satu kawasan.

Semoga apa yang dilakukan dan diusahakan oleh Datuk Seri Raja Bong Chik ini akan mendapat hidayah dan sebagai rakyat, anda perlu melihat siapa yang lebih bertanggungjawab dalam hal sebegini.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: