Jumaat, 26 April 2013

#tolakpakatan CALON TITI SERONG TUNGGU PONDOK PANAS

Hebat sungguh calon kawasan Titi Serong Parit Buntar, sanggup tunggu pondok panas demi untuk kemenangan, tapi masalahnya boleh ke menang kalau setakat gambar yang tunggu di pondok panas tu?

Kalau dah sampai kosong pondok panas macam ni maknanya apa yang Sangkakala dengar dari orang ramai mungkin ada kebenarannya.

Para pengundi terutamanya orang PAS di kawasan Parit Buntar dah serik kehadiran pemimpin mereka yang dianggap sebagai bidan terjun danbkemudian hilang entah kemana.

Mungkin kehadiran Ustaz Abu Bakar Hussain kurang disenangi di Titi Serong kerana beliau adalah orang luar kawasan sedangkan Yang DiPertua PAS kawasan Parit Buntar,  Haji Harun Hasan tidak pernah berpeluang untuk menjadi calon.

Sebab itu juga Sangkakala dengar, ada dikalangan pengikut YDP ni dah mula meluat dengan PAS.

Dulu PAS letakkan Idham Lim di Titi Serong,  kemudian bila tingkah laku Idham yang didapati menyeleweng duit wakaf kompleks pendidikan Darul Anwar beliau di pindahkan ke Kuala Kangsar.

Kini datang pula ustaz Abu Bakar, pun sama juga bukan orang tempatan, seolah olah PAS Parit Buntar tidak mempunyai calon yang berkeupayaan.

Begitu juga yang mewakili kawasan parlimen,  PAS mempertaruhkan Mujahid Yusof Rawa dan beliau juga adalah orang luar dari kawasan parit buntar.

Nampak sangat PAS ketandusan pemimpin setempat untuk dijadikan sandaran dalam pilihanraya.

Tidak mustahil juga nanti di satu masa, akan datang pula orang yang lain yang bukan dari Parit Buntar juga, begitulah pusingan demi pusingan di kawasan ini yang mana pembangunan tidak akan berjalan jika setiap kali ada pertukaran calon di buat.

Sampai bila Parit Buntar akan di wakili oleh orang luar yang langsung tidak tahu tentang selok belok permasaalahan masyarakat setempat?

Parit Buntar perlukan satu perubahan dimana setelah sepenggal kawasan ini diwakili oleh orang luar dan masalah rakyat tidak dapat di selesaikan.

Berbeza pula dengan calon calon dari Barisan Nasional yang diletakkan, Barisan Nasional lebih mementingkan wakil dari kawasan setempat kerana pergaulan serta permasaalahan dapat dilihat dalam jangka masa yang singkat serta permasaalahan tersebut sudah pasti akan di selesaikan dalam tempoh masa yang segera.