Selasa, 23 April 2013

#tolakpakatan ANWAR CEMBURU ZULKIFLI KENA CIUM

Bagi orang yang takde apa apa perasaan pada kaum sejenis, ciuman seorang lelaki kepada lelaki lain di pipi adalah tanda kasih sayang, tapi jika ada perasaan terhadap sesama jenis pula ianya akan menjadi satu perasaan cemburu.

Agaknya itulah yang berada di fikiran Anwar Ibrahim apabila melihat Zulkifli dicium di bahagian pipi oleh seorang lelaki India tanda masyarakat itu menerima kehadiran Zulkifli sebagi ahli parlimen Shah Alam.

Anwar mengatakan bahawa ciuman itu tidak dapat menyelamatkan Zulkifli yang didakwa pernah menghina masyarakat kaum India satu masa dulu dan perkara itu terjadi semasa Zulkifli bersama sama dengan pakatan pembangkang.

Namun apabila beliau bertindak untuk keluar dari parti pembangkang dan mengisytiharkan diri sebagai ahli parlimen bebas, beliau telah pun menyedari bahawa perjuangan pembangkang hanyalah retorik semata mata dan dengan itu juga beliau telah pun memohon maaf terhadap seluruh masyarakat India dalam negara.

Yang Anwar beriya sangat kata itu tak boleh menyelamatkan Zulkifli kenapa? Apa yang Sangkakala nampak, tidak ada unsur selamat atau tidak dengan apa yang lelaki India tu buat, mungkin lelaki India tersebut rasa terharu bahawa penyelamat mereka telah dihantar oleh Perdana Menteri untuk menumbangkan keegoan Khalid Samad di Shah Alam.

Tapi mungkin juga sebab Anwar dah biasa jadi beliau tau itu ciuman selamat atau tidak.

Tapi pada hakikatnya kita dapat melihat bahawa Khalid Samad sendiri pun sudah mula merasa goyang apabila Zulkifli Nordin diletakkan di kawasan parlimen Shah Alam bagi mewakili Barisan Nasional kerana terlalu banyak masalah dalaman pemabngkang berada dalam genggaman beliau dan tidak mustahil semasa Sangkakala menulis artikel ini, Zulkifli sedang mendedahkan segala galanya kepada rakyat di Shah Alam.

Itu yang membuatkan pakatan pembangkang menjadi terlalu risau dan kerana itu jugalah, apa yang dilakukan oleh Zulkifli semasa bersama dengan mereka dulu dikeluarkan kembali walau pun semasa itu pemimpin pembangkang menyokong segala apa yang dilakukan oelh Zulkifli hinggalah beliau sedar dengan sendirinya.Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: