Isnin, 7 Julai 2014

TEAM AZMIN ALI BERUSAHA TUMBANGKAN KHALID IBRAHIM

Nampaknya team Azmin Ali tak sudah sudah nak menjatuhkan Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor.

Hari ini satu berita palsu telah disebarkan oleh pengikut Azmin yang mengayakan bahawa Menteri Besar Selangor telah melepaskan jawatan dan mereka menggunakan nama BERNAMA bagi menarik perhatian orang ramai.

Namun begitu pihak BERNAMA dengan pantas telah menafikan bahawa berita berkenaan di petik dari berita yang mereka keluarkan dan dengan jelas bahawa ada unsur unsur untuk menjatuhkan Khalid dibuat menggunakan nama portal berita berkenaan.


Nampaknya memang beriya iya Azmin nak jatuhkan Khalid tambahan pula baru baru ni Khalid dah keluarkan kenyataan bahawa beliau tidak akan melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar dan ini kemungkinan besar telah membuatkan pengikut Azmin bertindak dengan lebih agresif.

Perpecahan demi perpecahan dalam PKR dan Pakatan jelas kelihatan kini dimana DAP dengan kemelut perlembagaannya dan PKR dengab pemilihan partinya.

PAS kini nampaknya terpaksa menjadi pak turut apabila mereka kini walaupun mempunyai kerusi melebihi PKR di Selangor, namun tidak mampu untuk menghantar wakik sebagai Menteri Besar memandangkan suara dan kuasa PKR lebih kuat dari PAS.


Beberapa pemimpin PKR juga dilihat begitu lantang bersuara meminta supaya Khalid melepaskan jawatan beliau sebagai Menteri Besar dan salah seorang dari mereka ialah Shamsul Iskandar yang begitu beriya iya meminta Khalid turun dari memegang jawatan.

Kalau nak diikutkan disini, Shamsul tidak layak untuk bersuara kerana beliau merupakan Ahli Parlimen di Melaka tetapi mungkin kerana terlalu taksub dengan Azmin maka tiada sempadan bagi Shamsul membuat desakan.


Tiada ulasan: