Khamis, 28 Mac 2013

#lahaddatu JANGAN BIARKAN MEREKA INI TERLEPAS @NajibRazak @tunfaisal @hairul_own


Jika benar seperti apa yang didakwa oleh  blog Mymassa ini, Sangkakala rasa kerajaan sudah pasti perlu mengambil tindsksn yang setegas tegasnya kerana ianya bukan sahaja melibatkan maruah negara tapi ianya juga melibatkan kehilangan nyawa.

Beberapa orang anggota keselamatan kita terkorban apabila bertempur dengan pengganas yang menceroboh masuk ke Lahad Datu Sabah.

Jika dakwaan itu benar,  kerajaan tidak lagi boleh menunggu masa untuk mengheret mereka ke muka pengadilan untuk menerima hukuman yang setimpal dengan apa yang telah mereka lakukan selama ini.

Sangkakala tidak mahu menuduh sesiapa  , dsn gambar diatas juga diambil dari blog Mymassa, cuma apa yang Sangkakala ingin nyatakan disini ialah, kenyataan daripada salah seorang tahanan yang disoal siasatengatakan bahawa mer3ka di upah oleh individu tertentu dsn mengikut laporan daripada Reuters dan akhbar Filipina, kedua duanya mengatakan bahawa ianya didalangi oleh pemimpin Pembangkang yang pergi berjumpa dengan Sultan Sulu beberapa bulan sebelum kejadian pencerobohan berlaku di kampung tanduo Lahad Dstu Sabah.

Jadi disini kerajaan khususnya pihak berkuasa perlu menjalankan siasayan dengan seberapa segera agar metekabyang bertanggung jawab dapat dibawa ke medan penghakiman.