Khamis, 28 Mac 2013

ABBY ABADI TINGGAL TULANG TUNGGU PRU #BNbagus

Heran betul la..Abby si ustazah segera ni nak jadi calon ke ysng beriya iya sangat nak kan PRU dijalankan secepat mungkin ni? Tak sabar sabar sangat pulak dia, atau memang dah lobi lama untuk menjadi calon?

Tapi Sangkakala tak hairan sangatlah kalau dia jadi calon pun sebab jalau dah ustazah pun boleh jadi dalam sekelip mata, apatah lagi calon pilihanraya.

Cuma apa yang Sangkakala nampak sekarang ialah si Bob Lokman semakin tenggelam oleh sura begetah si Abby yang pandai bermain mata dan senyuman kepada pak lebai dan ustaz dari PAS.

Dan tidak mustahil kalau beliau mendapat sokongan dari lebai lebai PAS yang hampir terjojol biji mata melihat lenggok tubuh beliau semasa ceramah, tak gitu pak ustaz?

Berbalik kepada cerita Bob Lokman tadi, bapa beliau merestui anaknya itu menceburi bidang politik dengan harapan anaknya nanti akan dicalonkan sebagai calon wakil rakyat dan yang sudah pasti ialah, Abby sedang mendahului di trek persaingan.

Apa cerita pula bapa Bob? Kecewa? Jangan kecewa la pakcik, sebab itu semua lumrah dalam PAS, takde satu pun janji yang mampu ditunaikan dan ini dapat kita buktikan apabila beberapa bekas selebriti yang tenggelam setelah kehadiran ibu tinggal bergetah ini ke dalam PAS.

Ramai juga yang Sangkakala dengar mencuba nasib kot kot berjaya menjadi pasangan kepada janda meletop dalam PAS ni, namun belum seorang pun yang berjaya, memilih atau high maintenance tak siapa yang tau.

Tapi sudah ada blog blog nakal yang mengatakan tentang RM 50 ribu la, london la dan macam macam lagi.

Kesahihannya Sangkakala pun tak tau, tspi kalau nak diikutkan dari segi gaya memang ternyata ustazah segera ni mempunyai cita rasa yang agak tinggi.

So apa lagi? Takde ke orang lain yang mahu mencuba nasib? Mana la tau kot kot boleh sangkut.