Ahad, 31 Mac 2013

#BN4Malaysia BEZA NAJIB RAZAK DENGAN ANWAR IBRAHIM

Beza antara Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan Anwar Ibrahim amat ketara jika kita lihat dalam gambar diatas. Diantar kedua dua pemimpin tersebut jelas kelihatan bukan?

Mengikut satu hadis dalam Al-Alquran, Nabi juga menyayangi haiwan terutamanya kucing dan disini tidaklah pula Sangkakala menyamakan antara Perdana Menteri dengan Nabi.

Namun apa yang Sangkakala nak katakan disini ialah beza diantara Anwar yang suka dicium ketiaknya okeh kaum sejenis dengan Najib Razak yang lebih menyayangi haiwan dan lebih rela cium haiwan terswbut daripada dicium ketiaknya.

Kalau la Anwar dipilih sebagai Perdana Menteri sudah pasti kita akan diketawakan okeh negara luar kerana negara negara maju seperti Amerika sendiri menolak pemimpin yang mempunyai moral rendah dan jika mereka ini didapati mempunyai akhlak seperti Anwar sudah pasti peluang untuk menjadi pemimpin negara aian berkubur.

Tapi di Malaysia pula lain pendekatannya, masih ada dikalangan rakyat Malaysia yang mahu memilih pemimpin seperti ini untuk diangkat sebagai pemimpin tertinggi negara.

Kita semua maklum bahawa negara kita selalu dan boleh dikatakan sentiasa akan menghadiri mesyuarat antara negara negara dan sekiranya Anwar diangkat sebagai Perdana Menteri, pasti akan ada pemimpin negara lain yang akan berbisik bisik dengan mengatakan bahawa inilah pemimpin yang menyimpan koleksi video terlampau paling banyak dalam dunia dan mungkin boleh dimasukkan ke dalam Guinnes Book Of Record.

Tapi itulah yang Sangkakala katakan pelik tadi dimana masih ada lagi para pengikut pembangkang yabg mahu Anwar sebagai Perdana Menteri walau pun sudah ada usul daripada perwakilan PAS yang mengusulkan agar calon Perdana Menteri jika Pakatan Pembangkang memenangi PRU yang akan datang disandang oleh Presiden PAS yang juga mempunyai kisah hingga menyebabkan banyak kemusnahan kekeluargaan akibat daripada amanat gila yang beliau keluarkan.

Sangkakala tak nampak siapa calon yang benar benar layak untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya pakatan pembangkang memenangi pilihanraya nanti.

Jadi oleh yabg demikian, baik kita kekalkan pemerintahan yang ada daripada kita memperjudikan nasib anak cucu kita nanti kepada mereka yang tidak langsung mempunyai pengalaman serta mempunyai sifat dendam yang membara.