Isnin, 25 Mac 2013

HISHAMUDDIN CAKAP BIAR BETUL SIKIT

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussin mengatakan akan ada banyak gangguan ceramah pilihanraya dalam tempoh berkempen PRU13 nanti.

Itu memang dah dijangka Datu Seri, bukan akan tapi memang, kita tengok beberapa siri PRK selama ni, berapa kali bertumbuk dan Sangkakala pun tak terlepas dari menumbuk dan makan penumbuk orang.

Kita tinggalkan kisah itu sementara dan apa yang pasti ialah, Pakatan Pembangkang tidak pernah tahu apa itu berkhidmat kepada masyarakat.

Kerja mereka ini dari pada awal PRU12 hinggalah sekarang, mereka akan berceramah, terutamanya PAS.

Bila masa nak buat kerja untuk rakyat kalau dah hari hari ceramah?

Takkan ada masa untuk berkhidmat kalu dah begitu, sepatutnya ceramah ceramah politik ini hanya diadakan 6 bulan sebelum tarikh pilihanraya baru la betul.

Ini sepanjang masa nak berkempen, lepas tu bukannya bagi yang berfaedah, bagi yang menyusahkan kepala untuk fikir benda lain.

Ini le pasrti yang disokong oleh penyokong pakatan pembangkang, sentiasa dengan ceramah tak habis habis, bila permit tak diberi mula la kata pasukan polis menyebelahi kerajaan dan sebagainya, septutnya permit itu diberi macam yang Sangkakala jkatakan tadi 6 bulan sebelum pilihanraya berlangsung, kan ke senang?

Jadi cerita gangguan ni pasti akn terjadi dan diharap kepada penyokong Barisan Nasional tidak lari dari fokus iaitu untuk berkerja demi memastikan kemenangan kepada Barisan Nasional di seluruh negara.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: