Jumaat, 3 Januari 2014

KENYATAAN RAZLAN TENTANG RAMPASAN BIBLE

Bible berbahasa melayu dirampas di Petaling Jaya. Paderi yang keras kepala yang mahukan Khalimah Allah digunakan sudah mencabar undang2 negara.

Adakah undang-undang negara yang baru dapat menahan dan mendakwa beliau kerana memiliki bahan cetak yang dilarang?

Ini merupakan antara cabaran yang dihadapai kerajaan dan masyarakat islam malaysia.

Seorang yang berpikiran liberal tidak akan dapat menerima sekatan sedemikian. Liberal bermakna "boleh menerima teguran, cadangan, kritikan dan juga boleh sebaliknya"

Bagi sebuah negara seperti Malaysia , undang-undang kita menghalang dari agama lain untuk disebarkan dikalangan orang islam, tetapi tidak menghalang agama lain diamalkan.

Dalam kamus dewan bahasa pula, Melayu bermakna, beragama islam .. Bertutur dalam bahasa melayu dan mengamalkan adat istiadat melayu.

Oleh itu, Tidak ada keperluan untuk bible di tulis dalam bahasa melayu kecuali paderi ini mahu menyebarkan agama kristolian dikalangan orang islam.

Dan sudah ada bukti ada bahan cetak berkenaan dengan agama kristian dalam bahasa melayu diedarkan di parking-parking motor ataupun kereta di sekitar seputeh dan kuala lumpur.

Penganut kristian kena faham dan jelas isu ini. Apabila bermastautin di Malaysia, setiap rakyat boleh mengamalkan agama mereka tapi di larang menyebarkan di kalangan orang islam.

Dalam islam, mereka yang keluar islam boleh dihukum bunuh..

Saya amat berharap pihak KDN dapat mengambil langkah langkah yang berkesan untuk menyekat mereka yang tidak memahami undng-undang begara.

Sekian.

RAZLAN
Ketua Pemuda Wilayah


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: