Khamis, 20 Februari 2014

#PRKKajang #Kajang POLITIK | PEMBOHONGAN TERESA MAKAN DIRI SENDIRI

Kantoi lagi Ah So DAP ni dengan pembohongan yang dibuat sendiri.

Kononnya pejabat beliau telah diletakkan dengan bangkai ayam dan disimbah dengan cat merah.

Tapi bila diselidik dan dikaji semula, kesan tersebut jelas menunjukkan cat tersebut bukan disimbah dari luar sebaliknya dituang dari dalam pejabatnya sendiri.


Gambar diatas dapat menjelaskan segala yang berlaku dan dapat dilihat bahawa tidak ada kesan percikan atau kesan cat pada pintu jeriji dari sebelah luar.

Cuba kita lihat pula gambar dibawah.


Diatas pula gambar yang dimuat naik dalam akaun laman twitter milik Teresa yang mengatakan beliau memibta maaf  pada gambar sebelum ini.

Apa maksud KESILAPAN GAMBAR SEBELUM INI?

Adakah gambar pertama seperti diatas Teresa terlupa untuk meminta orang surihannya memercikkan atau menyapu cat merah pada pintu jeriji tu?

Gambar pertama yang dimuat naik oleh penggiat media tak kira dari laman sosial atau media cetak jelas menunjukkan bahawa tidak ada kesan pada pintu jeriji tersebut.

Dan gambar yang kedua juga amat mustahil kerana hanya kawasan segi empat lubang pintu sahaja yang terkena dengan cat sedangkan cat tersebut dapat dilihat mempunyai kesan lelehan dari atas ke bawah.

Cuba kita lemparkan cat dari atas kebawah, sudah pasti dibahagian atas sekali juga akan ada percikan cat tapi tidak pada gambar yang ditunjukkan oleh Teresa termasuk gambar yang kedua.

Sangkakala percaya bahawa tindakan Teresa menuduh orang UMNO yang menjadi dalang dalam insiden di pejabat beliau adalah dengan tujuan untuk melaga lagakan sesama rakyat.

Ini adalah satu tindakan yang amat tidak wajar kerana sudah diberitahu oleh pihak polis bahawa mereka akan menjalankan siasatan dan sedang Polis menjalankan siasatan, Teresa sudah berani menuduh bahawa perbuatan tersebut dilakukan oleh orang UMNO.

Sangkakala rasa pihak polis juga perlu untuk menjalankan siasatan keatas Teresa sama ada ianya dilakukan oleh orang lain ataupun Teresa sendiri yang mengupah orang untuk melakukan perkara tersebut.

Nyonya ni agaknya dah nyanyuk atau dia ingay semua orang bodoh macam dia agaknya dengan sewenang wenang nak percaya bulat bulat apa yang dilaporkan oleh beliau.

Nampaknya permainan Teresa kali ini menjerat leher beliau sendiri dan dengan fitnah yang dilakukan oleh Teresa di dalam laman Twitter milik beliau jelas memperlihatkan bahawa pemimpin pakatan kini sudah berada dalam keadaan amat terdesak untuk mengalihkan pandangan pengundi di kawasan Kajang supaya lupa kenapa bekas ADUN kawasan tersebut melepaskan jawatan dan kenapa Anwar perlu bertanding di kawasan tersebut.

Walaupun yangblain sudah kelihatan agak tenang dengan pilihanraya kecil DUN Kajang, namun kami takkan lupa dan kami akan terus membongkar segala permasaalahan yang ditimbulkan oleh pakatan pembangkang.Tiada ulasan: