Selasa, 22 Mac 2016

INILAH PUNCA GUAN ENG DAPAT BELI BANGLO MURAH #scs

Kecoh di serata Malaysia apabila Lim Guan Eng membeli sebuang banglo dengan harga yang amat memeranjatkan ketika ini.

Guan Eng mengakui telah membeli kediaman itu dengan harga 2.8 juta sedangkan harga pasaran kediaman tersebut melebihi RM 6 juta.

Guan Eng juga mengatakan bahawa pembelian tersebut adalah atas dasar "willing buyer willing seller" dan ianya adalah persis kepada kes yang melibatkan bekas Menteri Besar Selangor Dato Sri Khir Toyo satu ketika dulu yang kini masih lagi menjalani hukuman penjara selama setahun.

Dalam diam tak diam, kes pembelian kediaman Guan Eng ini lebih complicated rupanya apabila pemilik asal kediaman tersebut merupakan seorang pemaju perumahan dan juga seorang kontraktor.

Dibawah Sangkakala masukkan gambar bagaimana Guan Eng memperolehi kediaman beliau.

 
Inilah permainan DAP selama ini yang hanya akan menjadikan rakyat sebagai mangsa keadaan dimana mereka akan terus dengan rakus merembat apa sahaja yang ada di Pulau Pinang termasuk juga di Selangor.

Walaupun wakil PKR menjadi Menteri Besar tetapi pada hakikatnya DAP yang berkuasa dimana, Azmin hanya akan menuruti sahaja kemahuan DAP kerana apa? Kerana kerusi DAP melebihi kerusi PKR dan kini dengan kewujudan PAN maka kerusi DAP semakin mengukuh.

Rakyat seharusnya menilai dengan lebih teliti dan lebih baik kerana mungkin ada sesetengah dari kita mengatakan bahawa Barisan Nasional itu teruk, tetapi pakatan pembangkang itu lebih buruk.

Tiada ulasan: