Selasa, 3 Mac 2015

RASUAH DALAM KDN ??? SEJAUH MANA @zahid_hamidi TAHU ???

Tertarik pula Sangkakala dengan posting dari page facebook 'kami anti rasuah' yang memuat naik satu status dimana menunjukkan SUB dalam KDN yang dikatakan rasuah.


Persoalannya kini, apa maklumat dalaman yang admin page ini dapat daripada Whistle blower tentang Datuk Awang Din ni?

Disini Sangkakala juga nak buat persoalan, apa hubungan Awang Din ni? Adakah ianya melibatkan tajaan permainan golf semasa waktu berkerja? Atau adakah habuan untuk melancong keluar negara terutamanya pada hujung tahun? Atau adakah melibatkan apa apa imbuhan melibatkan seks? Banyak benda berlegar dalam kepala ni.

Jika benar perkara ini berlaku? Adakah Datuk Seri Zahid Hamidi tahu tentang perkara ini sebab ianya sudah pasti akan merosakkan nama Menteri Dalam Negeri yang baru baru ini menyebut bahawa beliau akan membanteras kegiatan korupsi ini secara besar besaran tambahan pula yang melibatkan anggota atau pegawai dalam KDN.

Mohon supaya Menteri menyiasat perkara ini secara terperinci sebab Sangkakala rasa kalau benar perkara ini berlaku, ianya bukan hanya merosakkan nama KDN malah ianya akan menjejaskan reputasi Menteri serta kerajaan.
2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

meluluskan lesen atas kepetingan keluarga, memberikan atau mendapatkan kontrek kerajaan drpd lain2 jbtn yg beliau ada pengaruh untuk sykt keluarga dgn alasan sponser team bolasepak Pdrm, hidup mewah SUB dgn menyalahgunakan jawatan & kuasa suka2 menggunakan nama menteri, tatalaku yg bongkak sehingga angkuh dgn kononya hebat sangat beremain golf dgn pendapatan ribuan ringgit menang Wang petaruhan. Bersekongkol dan memberi layanan istimewa kepada pemohon2 Lesen perniagaan terdiri drpd pihak sindiket haram 'underground world' dgn menggunakan proksi saudara mara SUB, menteri dan timbalan luluskan Lesen senjata api kepada yg ada rekod jenayah walaupun telah ditolak olih polis yg paling glaring @ Ah Hai suspek yg terlibat dlm kejadian jenayah guna bomb tangan diluar pusat hiburan di KL few months ago.

Ni dpd org lain pulak:-

Ada SUB nak bersara dan melobi menteri nak dapatkan jawatan Ahli Suruhanjaya Pdrm. Cukuplah damage dan budaya Buruk yg diamalkan samasa bertugas dlm SPP ketika mula joint PTD/PTA.

Admin SpotTheBloggers berkata...

Salam. Mohon izin blog ini dipautkan ke http://spotthebloggers.blogspot.com Sila email ke spotthebloggers@gmail.com sekiranya tn membantah. TK