Isnin, 24 November 2014

#dunselangor PEMBERIAN KERETA HANYA RETORIK AZMIN PERLEKEH KHALID IBRAHIM

Hari ni heboh bila Ketua Pembangkang Selangor diberikan sebuah kenderaan rasmi untuk kegunaan dan bermulalah kokokkan daripada pelbagai pihak terutamanya pengikut PR yang mengatakan bahawa Azmin Ali selaku Menteri Besar begitu prihatin dan baik hati.


Tapi adakah semua orang tahu bahawa kenderaan ini telah diberikan kepada Dato Samsudin Lias pada bulan Januari yang lalu semasa dibawah pentadbiran Khalid Ibrahim lagi?

Mungkin ramai yang tak tau sebab Khalid tidak menyerahkan kenderaan tersebut secara rasmi dan apabila Azmin mengambil alih tampuk pentadbiran kerajaan negeri Selangor maka ianya dibuat secara rasmi dan diadakan dihadapan pintu masuk Dewan Undangan Negeri Selangor.

Ini semua yang sebenarnya adalah untuk memperlihatkan bahawa pentadbiran Azmin lebih baik dimata pengikut Pakatan dan Azmin sengaja memperlekeh apa yang telah dilakukan oleh Khalid sewaktu menjadi Menteri Besar.

Begitu juga dengan elaun khas yang diberikan kononnya untuk pemandu serta Setiausaha Ketua Pembangkang.

Elaun ini telah diberikan sejak zaman Khalid juga tapi tidaklah sampai ianya dimasukkan ke dalam akhbar dan sebagainya dan cerita ini kalau ada pun tak le sehebat sekarang yang mana rata rata pengikut Pakatan cuba untuk menunjukkan imej bersih Azmin.

Jadi cerita pemberian kenderaan ini hanyalah retorik semata mata dan jangan lupa, kalau tak silap Sangkakala kenderaan Ketua Pembangkang ini juga atas permintaan atau diusulkan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri yang lain dimana kedudukan Ketua Pembangkang yang dikatakan sama taraf dengan EXCO.

Sangkakala juga rasa bahawa Dato Samsudin Lias sememangnya wajar menerima kenderaan tersebut berserta dengan elaun elaun yang diberikan kerana ianya adalah wang rakyat dan bukannya wang PR.


3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

wayang je yang lebih..2

Tanpa Nama berkata...

PKA tarik balik saman terhadap KDSB dalam isu PKFZ yang membabitkan 12 Billion wang negara! Mana ketuanan Melayu? Mana anjing2 UMNU haramjadah? Tak dengar pun menyalak pun bila kena tipu dengan cukong Cina.. Anjing anjing ni cuma layak isap punai je! Kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

Menteri Keling kata dia tahu pasal pencerobohan haram tanah di Cameron Hinghland tapi dia tak boleh cakap banyak kata dia. Kenapa tak boleh cakap? Subahat ke hape? Sapa yang besar sangat tu sampai dia tak boleh cakap banyak? Undang undang kepala butuh pukimak apa yang ada kat negara nih? Ketuanan Melayu apa lancau? Tuuuih!