Selasa, 30 Oktober 2012

ISU KONDO KARPAL CARI UNTUNG

Dalam menangani isu komdominium yang dicadangkan di Batu Cave baru baru ini, rupanya ada juga orang yang cuba menangguk di air keruh dan ianya memang selalu terjadi.

Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh telah menggesa supaya kerajaan negeri Selangor membatalkan projek kondominium tersebut.

Menurut beliau ini adalah untuk kebaikan bersama diantara kerajaan PR dan BN dan mengambil kira juga tentang keselamatan serta kesinambungan kuil Hindu terbesar itu sebagai pusat pelancongan.

Tapi itu bukanlah isu utama sebenarnya. Isu yang hendak diperkatakan kini ialah, Karpal telah menawarkan khidmat guaman kepada pengurusan kuil tersebut sekiranya mereka bercadang untuk menggunakan kuasa undang undang.

Bayangkan, dalam Karpal beriya iya seperti hendak menolong, rupanya beliau tetap akan mengambil untung dan sudah pastilah yuran guaman yang akan dikenakan oleh Karpal nanti melebihi dari apa yang kita semua bayangkan.

Ini kerana Karpal juga mungkin mengetahui bahawa pengurusan kuil tersebut mempunyai wang tabung hasil dari sumbangan orang ramai dan syarikat syarikat swasta adalah tinggi dan ianya juga diikuti dengan bantuan dari kerajaan.

Mengambil kesempatan seperti itu adalah lumrah bagi peguam peguam yang menyertai Pakatan Rakyat kerana mereka melihat bahawa banyak peluang duit jika menyertai mana mana parti tidak kira PAS DAP atau PKR. Perjuangan mereka berteraskan duit dan kuasa semata mata, ayuh kita singgirkan mereka.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: