Rabu, 24 Oktober 2012

RAFIZI MEREPEK LAGI

Setelah gagal dalam usaha untuk mengaibkan pemimpin UMNO dalam pelbagai tohmahan, kini Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli cuba untuk memfitnah Menteri Besar Negeri Sembilan pula.

Bercakap dalam sidang media di Ibu Pejabat Keadilan, beliau berkata mempunyai bukti bahawa penyelewengan berlaku dalam penghapusan status hutan simpan di negeri tersebut.

Tapi dalam masa yang sama juga beliau ada menyebut bahawa tanah hutan simpan itu telah di keluarkan dari status hutan simpan untuk dijadikan ladang tanaman kelapa sawit.

Rasanya tidak menjadi satu kesalahan jika kerajaan negeri bertindak untuk menukar status tanah demi untuk pembangunan yang boleh menjana pendapatan negeri.

Seperti yang dikatakan oleh beliau, tanah itu ditukar status untuk dijadikan ladang, disini ada satu pertanyaan, adakah sesiapa yang boleh menanam kelapa sawit atau apa apa juga bentuk perladangan selagi status tanah masih lagi hutan simpan?

Sudah pastilah jawapannya tidak, jadi dengan cara menukar status tanah untuk dijadikan ladang adalah perkara biasa.

Kita juga perlu faham bahawa Negeri Sembilan bukanlah sebuah negeri yang besar seperti negeri negeri lain, jadi penukaran status tanah sedia ada perlu dilakukan.

Tanah tanah tersebut perlu ditukar statusnya daripada satu status ke status yang lain mengikut penggunaan tanah.

Sudah menjadi lumrah bagi pembangkang yang akan mengatakan bahawa dengan penukaran status tanah ini membabitkan pemimpin kerajaan negeri, apatah lagi kerajaan tersebut di perintah oleh Barisan Nasional.

Kenapa Rafizi tidak pernah mempertikaikan isu pasir di Selangor dan seolah olah beliau menikus mendiamkan diri?

Adakah Rafizi takut jika beliau mendedahkan perkara tersebut, maka segala kemudahan yang diberikan oleh kerajaan Pakatan Rakyat akan hilang dan beliau terpaksa pula nanti menjual nasi lemak bagi menyara kehidupan.

Rafizi berkata bahawa beliau sudah mempunyai bukti tetapi apa yang menjadi kehairanan, beliau tidak mengemukakan bukti tersebut dalam sidang media itu, bahkan beliau meminta supaya senua bersiap sedia.

Nampak sangat perangai kebudak budakkan Rafizi masih ada, hanya pandai untuk memusingkan cerita dan membuat fitnah semata mata untuk menjaga boss boss beliau yang laparkan kuasa.

Tiada ulasan: