Rabu, 31 Oktober 2012

INI AMANAT ATAU PESANAN?

Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS meminta supaya pemimpin parti itu meneruskan perjuangan Islam bila beliau tidak ada kelak.

Apa maksud TGNA dengan kata kata beliau ni?

Adakah beliau sudah bersedia melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar atas faktor umur atau beliau sudah merasakan bahawa beliau akan pergi mengadap Illahi pada bila bila masa?

Wallahu'alam, hanya Allah SWT sahaja yang maha mengetahui.

Tapi apa yang membuatkan Sangkakala rasa TGNA tidak berkata benar ialah, beliau mengatakan bahawa beliau berbangga yang mana negeri dibawah pentadbiran PAS bebas dari pemimpin yang pentingkan diri, bebas rasuah, dan mengutamakan kebajikan rakyat.

Sangkakala menyangkal bahawa pemimpin PAS tidak mementingkan diri kerana kita lihat sahaja TGNA sendiri yang masih lagi menyatakan bahawa beliau akan kekal sebagai Menteri Besar Kelantan, itu kan ke pentingkan diri namanya?

Beliau juga berkata bahawa PAS bebas dari rasuah, rasanya pembaca mesti pernah lihat semasa PRK Galas, Nik Aziz secara terang terangan memberi wang kepada kaum asli dan beliau berkata bahawa itu adalah zakat. Tapi pembaca dan rakyat Malaysia bukanlah sebodoh yang di sangkakan oleh beliau.

Dalam mengatakan negeri berkebajikan pula, kita dapat melihat yang mana kerajaan PAS di Kedah pernah mengusir penghuni sebuah sekolah tahfiz, adakah itu salah satu kebajikan yang dikatakan oleh TGNA.

Jadi fikir fikirkan lah apa yang diperkatakan oleh TGNA.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: