Selasa, 14 November 2017

MUKHRIZ BAKAL SAMAN ANAK SENDIRI @NajibRazak @Zahid_Hamidi @tunfaisal

Sangkakala terbaca dalam portal Sinar Harian yang mengatakan bahawa DS Mukhriz Mahathir, bekas Menteri Besar Kedah sedang mempertimbangkan untuk menyaman mereka yang menularkan gambar anak beliau diatas bot mewah.


Mungkin Mukhriz terlupa agaknya, yang pertama sekali memuat naik gambar tersebut adalah anak beliau sendiri di dalam lama Instagram.

Gambar itu kemudian di ambil dan di kongsi oleh penggiat media yang lain mengikut definasi mereka sendiri.

Mukhriz mengatakan bahawa gambar itu difitnah dengan mengatakan bahawa kekayaan atau kemewahan tersebut adalah hasil dari duit curi dan beliau menafikan tuduhan tersebut.

Bagi Sangkakala, jika setakat penafian sahaja tidak memadai ianya perlu di nyatakan sebab, sebagai contoh, dalam mahkamah juga seorang pencuri akan mengatakan bahawa dirinya tidak mencuri hinggalah si pencuri tadi boleh membuktikan bahawa dirinya tidak bersalah.

Berbalik kepada cerita saman menyaman tadi, jika benar Mukhriz ingin mengambil tindakan, maka orang pertama yang perlu disaman ialah anak beliau sendiri kerana disitu punca gambar tersebut tular di laman sosial.Tiada ulasan: