Isnin, 13 November 2017

ASTAGHFIRULLAH !! KERANA TERLALU KAYA SAMPAI LUPA AGAMA !! @NajibRazak @zahid_hamidi @tunfaisal

Mungkin kerana terlalu dihimpit oleh wang yang menimbun, maka agama sudah tidak lagi menjadi pegangan kepada segelintir manusia.

Anjing adalah salah satu haiwan yang tersebut didalam Islam sebagai najis mughallazah yang mana jika tersentuh maka perlu disamak dengan air tanah.

Tapi bagi mereka yang kaya raya mungkin trend membela anjing ini adalah sebagai salah satu cara untuk menunjukkan kekayaan mereka.


Seperti yang dilakukan oleh Othman Mirzan, cucu Tun Mahathir, seorang bekas Perdana Menteri yang memuat naik gambar beliau tidur bersama anjing di laman Instagram milik beliau menunjukkan betapa golongan ini begitu rendah tahap agamanya.

Sangkakala pula mula terfikir, adakah Tun Mahathir gagal untuk memberikan didikan agama kepada anak anak beliau hingga cucu cucu beliau seolah olah tiada langsung berfikiran tentang agama.

Tapi mungkin apa yang Sangkakala fikirkan itu ada juga kebenarannya apabila memikirkan ada dikalangan anak Mahathir yang menentang Islam secara terang terangan.Tiada ulasan: