Sabtu, 11 Oktober 2014

ANAK PERMATA DISAMAKAN DENGAN HAIWAN !!! PENGIKUT PR TAKDE PERASAAN

Tahniah rakyat Malaysia yang prihatin tentang #bajet2015 yg dibentangkan semalam.

Terutama bajet untuk pendidikan awal kanak-kanak berjumlah RM711 juta.

Keprihatinan mereka kepada Permata Negara menyebabkan mereka merumuskan keseluruhan bajet RM711 juta tersebut semuanya untuk Permata.

Dan seperti biasa pencetus dan penaung program Permata yg mendapat 'pujian' dek dapat peruntukan sebanyak itu.

Kementerian dan agensi yg terbabit dengan pendidikan awal kanak-kanak merangkumi Kementerian Pelajaran, Kemas, Permata dan JPNIN.

Dah tentulah Kementerian dapat majoriti peruntukan tu.

Kedua banyak Kemas dan kemudiannya Permata dan JPNIN.

Takpe kita maafkan je orang menyangka peruntukan seven eleven juta tu utk Permata.

Pada saya mereka mengiktiraf pentingnya Permata utk masa depan anak-anak Malaysia sbb itu mereka mahukan sejumlah seven eleven juta tu.

Tapi kalau ye pun jangan le sampai anak anak dalam PERMATA disamakan dengan haiwan.


Program PERMATA telah berjaya membuka mata dunia terhadap Malaysia akan keberkesanan program tersebut.

Kita juga selalu melihat anak anak kita di Malaysia dibawa hingga ke persada dunia dalam pelbagai acara serta perogram dan ini telah membuatkan banyak negara negara luar mengiktiraf Malaysia diatas kejayaan PERMATA.


6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau orang da bengong..mane pandai beza manusia n binatang..elok g belajar lg to..

Tanpa Nama berkata...

Kalau orang da bengong..mane pandai beza manusia n binatang..elok g belajar lg to..

Tanpa Nama berkata...

Ya, semasa saya ke Houston, USA untuk pertandingan I-SWEEEP tiada seekor pun anak cina Malaysia menang walaupun hadiah honourable mention (recognition paling bawah). Seramai lebihkurang 20 orang anak melayu memperolehi pelbagai pingat dan juga honourable mention. Jelas orang cina Malaysia hanya jaguh kampung. I-SWEEEP is one of the most prestigous science projects competition yang disertai oleh hampir semua negara di dunia.

CEO Siber berkata...

Perjuangan Puteri UMNO BUSUK HINGGA KE USUS - DR.M

Perjuangan Puteri UMNO BUSUK HINGGA KE USUS - DR.M

Perjuangan Puteri UMNO BUSUK HINGGA KE USUS - DR.M

Perjuangan Puteri UMNO BUSUK HINGGA KE USUS - DR.M

Algojo berkata...

First Lady of Mesia konon! Muka tak bermalu Minang Kerbau sekor nih. Ptuuih! Kah kah kah..

Tungau Kat Telor berkata...

Bagaimana masa depan umat jika pemimpin kaki botol! - ISMA - Dari apa yang telah terjadi, dah banyak ekor pemimpin kaki botol ni dah kojol! Padan muka! Huhuuuu..